hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Tapahtumat
  • Ei aikataulutettuja tapahtumia
Archives

Työelämässä saimme monenlaista oppia sekä tekemällä asioita että osallistumalla lukuisille kursseille. Saatuja oppeja ja hyviä käytäntöjä voi soveltaa edelleen myös eläkepäivinä. Minulla yksi toimiva periaate saada hommia tehtyä oli – ja on vieläkin – ”päivän tehtävä -periaate”.

Homma toimii yksinkertaisesti näin: tee joka päivä yksi tärkeä, vaivaava, tekemättä jäänyt tms. tehtävä tai työ. Näin saat vuodessa 360 asiaa hoidettua kuntoon. Joulut, juhannukset ja muut juhlapyhät pidetään vapaina. Tämä riittää. Eihän näitä tällaisia hommia tämän enempää taitaisi löytyäkään. Ja jos teitä on huushollissa useampi, niin summa moninkertaistuu. Koti, piha, mökki, asiat tai mikä se kenelläkin on, pysyvät kunnossa. Asiat hoituvat. Mieli on parempi, kun tekemättömät työt tai hoitamattomat asiat eivät vaivaa. Energiaa vapautuu vähemmän pakollisiin ja luovempiin askareisiin ja ajatuksiin.

Minun päivän tehtäväksi tuli tänään ikkunoiden pesu. Sää suosi työn aloittamista. Nyt on hyvä mieli. Palkitsin itseni kupillisella kahvia ja omenamuffinssilla. Eivätkä sateen likaamat ikkunat huomenna, eikä koko syksynä, enää vaivaa mieltä. Eilen kärräsin satsin puita liiteriin. Huomenna on päivä uusi. Hommia riittää, mutta yksi kerrallaan ne tulevat tehdyiksi. Mitä ikävämmästä aloittaa, sen parempi!

Suosittelen tätä periaatetta muillekin. Kuulemme mielellämme, minkä homman sait tänään hoidettua? Olisiko Sinulla jaettavaksi joku toinen hyvä työelämän oppi sovellettavaksi työelämän ulkopuolella. Jatkamme keskustelua Facabook-sivuillamme https://www.facebook.com/suuntana100. Tule mukaan keskustelemaan!

 Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin

 Terttu Häkkilä

Kirjoitukset lajiteltuna