hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Tapahtumat
  • Ei aikataulutettuja tapahtumia
Archives

Terttu HäkkkiläTerttu Häkkilän kouluaika vuoteen 1973 meni kiitettävästi, kuten myös opiskelut, joista hän valmistui ekonomiksi Tampereelta 1976. Onnea lisäsi vuonna 1975 solmittu avioliitto sekä tyttären syntymä. Tämän jälkeen alkoi työura OKOn taloudellisessä sihteeristössä, jonne kesätyön jälkeen Terttu kertoo menneensä haastatteluihin ”väkisin”.

OKOsta hän siirtyi toimittajan palvelukseen Nokia Dataan, joka jo siihen aikaan myi nykyisiä pilvipalveluja vastaavia uusia ratkaisuja. Työ oli kivaa ja myyntipainotteista. Sieltä Terttu siirtyi 1984 koulutuspäälliköksi Amer-yhtymän uuteen mikrokoulutusyksikköön, jossa edelläkävijöinä koulutettiin yritysjohtoa uusien ja uudenlaisten pc-työkalujen käyttöön.

Vuonna1986 tapahtui muutto perheen kanssa Äänekoskelle, josta työtä järjestyi, kun Amerilla tutuksi tullut pc-ohjelmistoja maahantuova jyväskyläläinen Tietoväylä palkkasi Tertun ensin tekemään koulutusmateriaaleja, sitten nopeasti myyntijohtajaksi ja vielä toimitusjohtaksi. Työ oli innostavaa ja edellytti paljon matkustamista.

Perhekin vaati läsnäoloa. Elämänmuutoksena ja työpaikan kotiuttamisena Terttu siirtyi pankinjohtajaksi Äänekosken osuuspankkiin vuosiksi 1991-1992. Pankkiura jäi lyhyeksi ja Terttu palasi vielä TJ-Tiedosta Alcomiksi kasvaneen yrityksen uuden tytäryhtiön johtoon. Yritysjärjestelyjen seurauksena työsuhde kuitenkin päätettiin.

Uusi työ järjestyi jälleen asiakkaalta. Terttu palkattiin espoolaiseen TJ-Tietoon markkinointijohtajaksi yrityksen kuudentena työntekijänä. Työssä hän kävi aluksi Äänekoskelta käsin. Lapsesta asti vaivannut ASTMA paheni ympäristö- ja rasitustekijöistä johtuen. Alkoi pitkä sairasloma. Avioerokin tuli, joten Terttu palasi pääkaupunkiseudulle ja jatkoi työtä TJ-Tiedossa. Periksi ei annettu. Työ muutettiin terveyssyistä osa-aikaiseksi. Työvuosia TJ Groupissa kertyi kaikkiaan 13. Sinä aikana firman työtekijöiden määrä muuttui 6-780 henkilön välillä. Markkinointi ja myynti ovat olleet Tertun päätehtävät.

Vuonna 2004 tuli aika etsiä uusi työ ja se löytyi Finnpro Marketingista. Tehtävä oli markkinointia, myyntia, projektinhallintaa, mutta yritysjärjestelyt ja mm. Kiinaan, Brasiliaan ja Amerikkaan asti suuntautuneet messumatkat söivät voimia. Finnpron 2,5 vuoden jälkeen hänelle tarjoutui entisen työkaverin aloitteesta uusi työ Gentinel-yhtiön testaus- ja laadunvarmistuspalvelujen myyntitehtävissä. Vuonna 2008 alkanut lama teki uuteen liiketoimintaan liittyvien palvelujen myynnistä haasteellista, mikä aiheutti Tertulle uupumuksen ja astman pahenemisen. Yllättäen lääkäri lopetti työn tekemisen sairaana ja kirjoitti eläkepaperit. Vuoden sairasloman jälkeen eläkepäivät alkoivat vuonna 2010. Tämä oli lapsesta asti vaikeaa astmaa sairastaneelle Tertulle lopulta suuri helpotus, vaikka hän ei ollut antanutkaan sairautensa juurikaan vaikuttaa työhönsä ja uravalintoihinsa.

Siirtymäriittinä tarmonpesä Terttu perusti Hämeenlinnaan Tepa’s shopin, jossa hänen intohimonsa käsitöihin ja valokuviin toteutui korjausompelu-, kirppis- ja galleriatoiminnan myötä. Puolen vuoden jälkeen Terttu totesi, ettei osa-aikainen harrastustoimintana toteutettu liiketoiminta ollut kannattavaa.

Eläkejärjestelyihin liittyi muutto maalle Hattulaan. Siellä hän ideoi ja perusti vapaita vuosia viettävien hyvinvoinnin edistämiseen keskittyvän Suuntana100 -yhdistyksen www.suuntana100.fi ja toimii nyt sen toiminnanjohtajana.

Siis Suuntana100 niin aktiivisena kuin suinkin.

 

Tarinan tuottivat Leena Ritala ja Terttu Häkkilä
Eke ry:n ja Suuntana100 ry:n työpajassa Lahdessa 9.1.2015.

Hienoa jos voit jakaa tämänEmail this to someoneShare on Facebook
Kerro sivustosta kavereillesi
Email this to someoneShare on Facebook
Kirjoitukset lajiteltuna