hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives

Suuntana100 ry nostaa tekonivelsairaala Coxan leikkaustoiminnan Suuntana100 Teoksi.

Lonkan uusi tekonivel paikallaan

Lonkan uusi tekonivel paikallaan

Sairaala tekee vuosittain tuhansia tekonivelleikkauksia (2017 4048 kpl), joista suurin osa nivelrikoista kärsiville ikäihmisille. Kun ikääntyneiden polvia ja lonkkia korjataan, saadaan ihmisten toimintakyky palautettua. Ihmiset pääsevät takaisin liikkeelle ja arjen askareisiin. Näin lisätään merkittävästi hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin!

Coxan toiminnan kasvu ja laajentuminen uusille paikkakunnille perustuu vapaaseen hoitopaikan valintamahdollisuuteen ja hyviin hoitotuloksiin. Osana julkista terveydenhoitoa leikkausten kustannukset pysyvät kohtuullisina.

Tekonivelleikkauksiin erikoistuminen tekee toiminnasta tehokasta ja takaa hyvät hoitotulokset. Hyvä hoidon kokemus tuo uusia asiakkaita esim. Tampereelle ympäri Suomen. 98 % asiakkaista suosittelisi Coxaa parhaalle ystävälleen. Hoitoon pääsee nopeasti selvästi alle hoitotakuurajojen, mikä on tärkeä valintakriteeri useille potilaille.

Ikäihmisten hoitamisella takaisin toimintakykyisiksi on suuri merkitys vanhusten hoidon aiheuttamiin kustannuksiin. Mahdollisuus liikkua vähentää muita sairauksia. Kotihoidon tarve vähenee. Lääkkeiden käyttöä saadaan vähennettyä. Aktiiviset ihmiset voivat osallistua työelämään ja vapaaehtoistyöhön! Hyvä mieli ja tyytyväisyys elämään vähentävät mielenterveysongelmia ja niiden ennaltaehkäisyn ja hoidon tarpeita.

Suuntana100 ry:n suositus perustuu toiminnanjohtaja Terttu Häkkilän omaan kokemukseen Coxan asiakkaana. Leikkausaika järjestyi nopeasti, sairaalassa kaikki sujui mitä parhaimmin ja noin 16 viikon toipumisajan jälkeen toimintakyky on palautunut nivelrikon syntyä edeltäneelle tasolle. Nivelrikon aiheuttaman yleiskunnon laskun nostaminen aiemmalle hyvälle tasolle vaatii nyt mahdollista määrätietoista kuntoilua.

Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin

Linkit:

Coxa tekonivelsairaala 

Coxan potilastarinoita 

Terttu Häkkilän rohkaiseva omakohtainen kertomus
lonkkanivelleikkauksen vaiheista 

Tästä Suuntana100 Teosta kirjoitti yhdistyksen toiminnanjohtaja Terttu Häkkilä.
Toivomme, että toimintakykyä rajoittavista nivelrikoista kärsivät eivät jättäisi hakeutumatta hoidon piiriin ja turvautumatta leikkaushoitoon silloin kun muut keinot eivät auta.

Mitä ovat Suuntana100 Teot?
Olemme päätyneet nostamaan esille erilaisia vapaita vuosia viettävien tekemiä tai heidän hyvinvointiaan edistäviä hienoja tekoja.

Suuntana100 Teot ovat arvokkaita ja niistä saadaan ideoita ja inspiraatiota toteuttaa vastaavaa muualla. Niillä innostetaan ihmisiä aktiivisuuteen ja luovien ratkaisujen keksimiseen vapaita vuosia viettävien hyvinvoinnin lisäämiseen. Vapaita vuosia viettävät ovat valtava voimavara hyvän tekemiseen kaikille apua tarvitseville. Tekojen ei aina tarvitse olla suuria. Pienetkin teot voivat olla erittäin merkityksellisiä ihmisille, joiden hyväksi niitä tehdään.

Jos Sinulla on tiedossa joku esille nostamisen arvoinen teko ja sen tekijä, niin kerro siitä meille. Kirjoitamme mielellämme asiasta. Voit olla yhteydessä Suuntana100 ry:n toiminnanjohtajaan Terttu Häkkilään, puh. 040 5597031 tai laittaa viestiä osoitteeseen suuntana100 (at) gmail.com.

Seuraa julkaistavia Suuntana100 Tekoja suuntana100.fi -sivuilla ja
Facebookissa, jossa kannattaa liittyä Suuntana100 -sivujen seuraajaksi ja osallistua keskusteluun suljetussa Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin Facebook-ryhmässä.

Kirjoitukset lajiteltuna