hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives

Suuntana100 Onnistujia on jo lähes 50 ja nyt on Onnistujien omasta aloitteesta käynnistetty Onnistujien Vertaistapaamiset. Aloitamme Pärnusta ja sitten jatkamme Hämeenlinnasta ja Lahdesta, joissa molemmissa on yli 10 Onnistujaa.

Yhteenveto toimintatavasta

Tapaamisiin kutsutaan mukaan paikkakunnan Onnistujat, vieraiksi yhdistyksen jäsenet, Onnistujia muilta paikkakunnilta, tapaamisen teeman mukaisia alustajia ja mahdollisia testattujen palvelujen tarjoajia. Toiminnanjohtaja osallistuu mahdollisuuksien mukaan tai lähettää videoalustuksen.

Tapaamisille etsitään sopiva pitopaikka. Tapaamisille sopiva rytmi voisi olla talvikautena kerran kuussa. Kokoonkutsujana toimii paikkakunnalta nimetty yhteyshenkilö.

Tapaamiset pidetään vapaa- ja pienimuotoisina aihealuetta syventävinä keskustelutilaisuuksina.

Tapaamisten aihealueita voivat olla esim.

  • Suuntana100 -toiminnan kohteena olevista viidestä elinvoiman osa-alueesta (fyysinen, sosiaalinen, älyllinen, tunne-elämä ja henkisyys) löytyy runsaasti sopivia keskustelun aiheita. Yhdistys tuottaa myös lyhyitä videoalustuksia tapaamisiin.

  • Tapaamiseen voidaan valita teemaksi yksi Onnistumistarina, jonka pohjalta keskustelua tarinan hyvinvointia edistävästä teemasta (vapaaaehtoistyö, musiikki, puutarhanhoito, yrittäminen eläkkeellä, talousasiat yms. yms.) Tarinoiden kategorioista suuntana100.fi -sivuilta löytyy aihealueita.

  • Paikkakunnan omat Onnistujat voivat alustaa valitsemastaan omasta teemasta, esim. kirjoittaminen, yhdistystoimminta, omat kirjat, harrastukset.

  • Tapaamisiin kutsutaan vieraiksi Suuntana100 Onnistujia muilta paikkakunnilta

  • Suuntana100 blogikirjoituksista löytyy keskustelunaiheita

  • Tapaamisiin löytyy varmasti myös erilaisia vierailijoita ja asiantuntijoita alustamaan jostain kiinnostavasta elinvoimaan liittyvästä aihealueesta.

  • Tapaamisten alustajiksi voidaan kutsua myös Suuntana100 Onnistujille kohdennettuja palveluja tarjoavia yrityksiä.

  • Suuntana100 -toimintaan kuuluu erilaisten palvelujen testaaminen ja niistä kirjoittaminen. Paikkakunnan Onnistujia voidaan ”valtuuttaa” palvelujen testaajiksi niin, että testauksesta syntyy blogikirjoitus. Vain myönteisiä testaustuloksia raportoidaan.

Toiminta käynnistynyt Pärnusta

Terttu Häkkilä alustaa tietotekniikka-teemasta Pärnun Onnistujien Vertaistapaamisessa

Terttu Häkkilä alustaa tietotekniikka-teemasta Pärnun Onnistujien Vertaistapaamisessa0

Kuvassa Nils Snygg ja Tarja Niskanen

Kuvassa Nils Snygg ja Tarja Niskanen

Kuvassa Markku P. Salo ja Pasi Louhimies

Kuvassa Markku P. Salo ja Pasi Louhimies

Suuntana100 Onnistujien Vertaistapaamiset käynnistyivät Pärnussa 25.4. kun Pärnun Suuntana100 Onnistujat kokoontuivat. Tapaamisen teemaksi oli valittu Tietotekniikka, josta Terttu Häkkilä alusti käyttäen Suuntana100 ry:n tietotekniikkakyselyä. Toisessa tapaamisessa 5.6.keskuteltiin Jukka Stoltin kanssa tehdyn alustusvideon pohjalta teemalla ”Liikunnasta elinvoimaa – Kaikki on mahdollista – Usko – Tahdo”. Tapaamisissa käytiin hyvää keskustelua ja palaute oli hyvää. Tapaamisia Pärnun Onnistujat jatkavat 19.9. ja 18.10. jolloin vieraaksi saadaan Suuntana100 Onnistuja laulutaiteilija Eila Pienimäki.

Seuraavat paikkakunnat Hämeenlinna ja Lahti

Terttu Häkkilä käynnistelee näitä kunhan vetäjät ja sopivat kokoontumispaikat löytyvät ja saadaan koottua paikkakuntien Onnistujat ensimmäisiin tapaamisiin.

Lisää Onnistujia etsitään

Jatkamme aktiivisesti uusien Onnistujien etsimistä ja Onnistumistarinoiden kirjoittamista niin, että syntyy riittävän kokoisia ryhmiä eri paikkakunnille.

Suuntana100 ry kiittää Pärnun Onnistujia erinomaisesta aloitteesta ja sitoutumisesta Suuntana100 -toimintaan ja toiminnan kehittämiseen.

Uskomme vakaasti, että Suuntana100 Vertaisryhmät tarjoavat mainion toimintamuodon hyvien kokemusten ja toimintatapojen jakamiseksi myönteisten ja aktiivisten ihmisten kesken sopivan kokoisissa ryhmissä keskustellen.

Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin – hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin

Kirjoitukset lajiteltuna