hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives

Järjestimme Suuntana100 Aistit Tapahtuman vapaita eläkevuosia viettäville, niihin valmistautuville ja kaikille oman elinvoimansa ylläpitämisestä kiinnostuneille yhteistyössä Saaristen koulun ja alueella toimivien kumppanien ja järjestöjen kanssa.

4.10. kello 17:00-19:00 Saaristen koulu, Saaristenkatu 13, Hämeenlinna

Tapahtumaan osallistuminen viritti huomiomme aistimisen ja aistien hyvinvointivaikutuksiin sekä aistien herkistämiseen ja ylläpitoon ikääntymisen tuomien haasteiden ja ennaltaehkäisyn näkökulmasta. Paikalle tuli kolmisenkymmentä hyvinvoinnistaan kiinnostunutta sekä  aistien hyvinvointia tukevia asiantuntijoita.

TIETOISKUT

17:05-17:30 Saaristen erityislasten koulun rehtori Outi Dahlgren avaa ”Aistien vahvistamisen keinoista ja hyvinvointivaikutuksista”.

17:40-18:00 Pia Warvas Aivovammaliitosta jakoi ”Tietoa ja kokemuksia aivojen huoltamisesta ja kuntouttamisesta aistitoimintojen näkökulmasta”. Haastateltavana Pialla oli Suuntana100 Onnistuja Jukka Stolt.

AISTIPISTEET

Mahdollisuus tutustua Saaristen koulun Aistihuoneeseen ja ”Aistikokemuksiin musiikin ja värien maailmassa”.

Risto Laakkonen Hyvän teen ystävistä vei meidät makujen ja tuoksujen maailmaan tarjoilemalla teemaistiaisia.

Luomu- ja herkkukauppa Inkivääri tarjosi erilaisia makumaistiaisia.

INFOPISTEET

Michaela Härke-Martikainen Hämeenlinnan Tasapainoklinikalta antoi vinkkejä liikeaistia ja tasapainoa parantaviin harjoitteisiin. Pisteessä oli mahdollisuus tasapainon pikatestiin.

Fysio Freshin Marjo Ingalsuon kanssa osallistujat keskustelivat keinoista hoitaa tuki- ja liikuntaelinkipuja fysioterapeuttisin keinoin.

Muistiluotsi  aivoterveyden ja muistitiedon asiantuntija tukikeskuksen vapaaehtoiset jakoivat tietoa ja esitteitä.

Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin


TERVETULOA!

LISÄTIETOJA

Suuntana100 ry – Tapahtuman tuottaja
Terttu Häkkilä
Perustaja ja toiminnanjohtaja
puh. 0405597031

Suuntana100 ry on internet-pohjainen erilaisia teematapahtumia järjestävä hyvinvointiyhteisö, jonka tavoitteena on Onnistumistarinoiden, Onnistujien vertaistapaamisten ja blogikirjoitusten avulla
edistää vapaita vuosia viettävien hyvinvointia ja elinvoimaa
mottomme ”niin hyvin kuin suinkin” mukaisesti.

LINKIT JA KUMPPANIT

suuntana100.fi – Suuntana100 Onnistumistarinat ja blogikirjoitukset antavat vinkkejä myös ikääntyessä heikkenevien aistien kuten kuulon ja näön korjaamiseen apuvälineillä sekä aisteista kuten kivusta tai aisten puutteesta aiheutuvien ongelmien kanssa elämiseen. Käytä tiedon etsimisessä hakusanoja ja etsi-toimintoa!

suuntanaelama.com – Hyväntekeväisyystoimija

Aivovammaliitto.fi – tavoitteena myös aivovammojen tutkimuksen, hoidon ja ennaltaehkäisyn kehittyminen

Tasapainoklinikka.fi

Hyvän teen seura 

Inkivaarikauppa.fi – Luomu- ja herkkukauppa Hämeenlinnassa

Muistiaina.fi – Muistiluotsi asiantuntija ja tukikeskus Kanta-Häme

Suurkiitos Saaristen koululle tilojen tarjoamisesta käyttöömme. Saaristen koulu on saanut tukea koulun pihan kunnostamiseen erityislasten tarpeisiin sopivaksi sekä aistihuoneen rakentamiseen Jukka Stoltin Suuntana Elämä -hyväntekeväisyyshankkeista.

Oikeudet muutoksiin pidätetään!

Suuntana100.fi -sivuilla tai sähköpostilla osoitteeseen suuntana100(at)gmail.com voit liittyä Suuntana100 ry:n sähköpostilistalle ja varmistaa että saat jatkossakin tietoa yhdistyksen Onnistumistarinoista, blogikirjoituksista ja tapahtumista.

Kirjoitukset lajiteltuna