hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives

Sirkustaiteilija Sergei Fatkin

Sergei Fatkinin työ sirkusakrobaattina on vaatinut fyysisen ja henkisen kunnon virittämistä jatkuviin huippusuorituksiin. Kovan harjoittelun lisäksi suuri merkitys on ollut ravinnolla ja kaikkien kehon toimintojen saaminen parhaalle mahdolliselle tasolle.

Sergei jatkaa edelleen 82-vuotiaana erinomaisen fyysisen ja henkisen kuntonsa ylläpitämistä. Hän seuraa jatkuvasti uusia tieteen tarjoamia keinoja ja kokeilee ja soveltaa niitä sopivissa paloissa oman hyvinvointinsa edistämiseen.

Vaikka me vapaita vuosia viettävät emme olekaan sirkustaiteilijoita ainakaan sanan varsinaisessa merkityksessä, ovat nämä Sergein meille jakamat huippukunnon ja -suorituskyvyn onnistumisen takaavat vinkit arvokkaita ja käyttökelpoisia. Sergein suosima periaate on: kokeile ja katso, mitä itselle tapahtuu!

Aamun Sergei aloittaa lasillisella viileää vettä.

Parvekkeella tehtävien 50 kyykkyjen jälkeen on aamiaisen aika. Sergei täyttää tehosekoittimen ”super foodilla”:

 1. punajuurta – tärkeä mm. veren vahvistamiseen, 100 krt ?? kuin porkkana

 2. sellerinvartta

 3. ananasta – makeutta

 4. tyrnimarjoja 10-15 kpl

 5. salaattia

 6. pähkinöitä – aivoille magnesiumia.

  Ainekset jauhetaan pieneksi. Näin ne imeytyvät heti elimistöön. Toimelias päivä voi alkaa!

  ”Keho tarvitsee paljon ravinteita. Määrä on tärkeä ja tarve yksilöllinen. Jokainen itse tietää! Mitä tekee mieli?”

  Sergei juo vuohenmaitoa, jota hän hakee Tallinnassa ollessaan tietystä kaupasta pari kertaa viikossa.

  Tomaatit hän suosittelee syömään lämmitettyinä. Tämä lisää tomaateissa meille hyödyllistä leptiinia. Hedelmien hän varoittaa sisältävän paljon glukoosia.

  Talvella Sergei suosii inkivääriä, joka sopii mainiosti lisättäväksi vihreään teeheen. Vihreän teeinkiväärijuoman avulla hän jaksoi joulukuun kestäneen päivittäisen kuuden tunnin työrupeaman joulupukkina Tallinnan torilla, jossa turistivirtaa riitti jonoksi asti.

  Kalaa Sergei on tottunut syömään lapsesta asti. Orpokodissa Venäjän Uralilla vietetyt kouluvuodet elettiin nälässä. Onneksi mukana oli myös hänen orpokodissa keittäjänä työskennellyt äitinsä, joka sukunsa perintönä osasi kalastaa ja kutoa verkkoja. Hän pystyi antamaan paikallisille ohjeet pinnalla pysyvän veneen tekemiseen.

  On suoranainen ihme, että tällaisista oloista suoriutui fyysisesti ja henkisesti poikkeuksellisen vahva kansainväliseen menestykseen yltänyt sirkustaiteilija.

  Sergei kokee ”nykyiset vaikeudet lasten leikiltä hiekkalaatikossa” verratessaan niitä lapsuutensa olosuhteisiin, joissa oli vähällä jopa kuolla nälkään.

Ei saa olla surullinen, suru lisää stressia”, painottaa Sergei Fatkin, joka on omistanut elämänsä ihmisten viihdyttämiseen. 40 vuotta kestäneen sirkusakrobaattiuransa jälkeen hän ilahduttaa lapsia ja vanhuksia suosittuna Klovni Enona.

Työ pitää virkeänä! Voitte tilata Klovni Enon esiintymään tilaisuuteenne Suomessa tai Virossa ottamalla yhteyttä sähköpostilla semfatkin(at)gmail.com.

Lisää Sergei Fatkinin mainioita ajatuksia ja hyvinvointivinkkejä toisessa Suuntana100 Onnistumistarinassa.

Sergei Fatkinia haastatteli Terttu Häkkilä Tallinnassa 11.2.2016.

Terttu myös otti kuvat ja kirjoitti jutun.

Kirjoitukset lajiteltuna