hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives

Ihana syyspäivä. Tekisi mieli lähteä keräämään sieniä. Enpä tunne montaakaan sientä. Mökillä ei ole sieniopasta. Mistä apu?

Löytyisikö sopiva e-kirja?
Muistan lukeneeni, että puhelimeen olisi saatavilla sieniopas. Sen voisi ottaa sienimetsään mukaan.

Menen puhelimeni sovelluskauppaan App Storeen  ja haulla ”sienikirja” löytyy Hannu Ylösen Alkajan Sieniretki -niminen e-kirja. Koska en ole aiemmin ladannut tai käyttänyt e-kirjoja, päätän kokeilla, miten tämä toimisi. App Store -tunnuksetkin löytyvät. Lataus ja lunastus! Nyt puhelimessani on iBooks -sovellus ja e-kirjasto. Vau! Sovelluksen kirjasto-lehdeltä löytyy hankkimani sienikirja. Lukaisen sen nopeasti. Sieltäpä niitä löytyy – ohjeita ja kuvia sienistä.

Olen oppinut lataamaan e-kirjoja! Tarjoutuu uusi mahtava ulottuvuus pitkiin syysiltoihin. e-kirjat ovat selvästi halvempia kuin perinteisesti painetut. Sienikirjan e-version hinta oli viitisen euroa ja painoversion hinta nettikaupassa näytti olevan kympin. Kirjat kulkevat kevyesti mukana reissuilla ja ovat luettavissa missä tahansa. Nämä kirjat eivät kerää pölyä kodissani. Tilaakaan uusille kirjoille ei aina meinaa löytyä. Bensaa säästyy, kun muutaman matkan kotoa kirjastoon voi jättää väliin.

Olisiko joku puhelinsovellus käyttökelpoisempi?
Muistan kuitenkin nähneeni jossain kuvia jostain paremmasta älypuhelinsovelluksesta, jossa sienien kuvat ovat isompia ja helpommin selattavissa. Googlaan uudelleen ja löydän artikkelin Savon Sanomista, jossa kerrotaan 14-vuotiaan kuopiolaispohjan huippusuosion saavuttaneesta sienisovelluksesta. Sovelluksen hinta on 3,69. Päätän sijoittaa vielä tähän. Äskeinen e-kirjan hankinta voi mennä vaikka oppirahoihin, jos tämä onkin parempi. Sovellus löytyy sovelluskaupasta ja lataan sen puhelimeeni. Sovelluksessa on puhelimenkin näytössä riittävän selkeästi selattavana pitkä lista kuvia sienistä. Kun kuvan avaa, tulee isompi kuva ja tietoisku sienestä. Kuvaa voi vielä suurentaa. Tämä vaikuttaa hyvältä!

S100_tietotekniikka_web_sienikirjasovellus_DSC_1624 (3)S100_tietotekniikka_web_sienisovellus_DSC_1624 (2)S100_tietotekniikka_web_sienikirjasovellus_DSC_1624 (1)Kokematonkin sienestäjä voi nyt lähteä huoletta metsään, eikä sienikirjan unohtumista tarvitse sadatella”, kannustaa sovelluksen mainosteksti.

Lähdin luottavaisin mielin sienimetsään. Saaliiksi saimme tarpeet yhteen sienimuhennokseen.

Terttu Häkkilä

 

 

 

Linkit:

http://www.savonsanomat.fi/savo/14-vuotiaan-kuopiolaispojan-sienisovellus-huippusuosittu-latauksia-jo-lahes-10000/1861473

http://aani.nokia.fi/2011/09/07/tatti-vai-rousku-sen-kertoo-sienisovellus/

Kirjoitukset lajiteltuna