hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives

Suuntana100 ry on mukana Suuntana Elämän uudessa Seinähullut Seinällä hyväntekeväisyyshankkeessa. Seuraavaksi Seinähullut Seinällä tempaisevat osallistumalla Parolannummella Hattulassa 26.5. järjestetettävään Military Run -juoksutapahtumaan.

military-runAivovammaiset Seinähulluiksi julistautuneet Jukka Stolt ja Sami Ylämurto haastavat itsensä osallistumalla juoksuun, joka tarjoaa korkeuseroja, vettä, mutaa, esteitä ja tietenkin armeijamiljöön juoksemiseen. Miehet ovat vammauduttuaan joutuneet opettelemaan lähes kaikki ihmisen perustoiminnot uudelleen – syömisen, puhumisen, kävelyn, juoksun ym. ym. – kaikki ei olekaan itsestään selvää! Siitä huolimatta aiomme lähteä juoksemaan ja voittamaan esteitä – kaikki on mahdollista -usko ja tahdo!”

Seinähullut Military Runilla on tarkoitus osana Seinähullut Seinällä hyväntekeväisyyshanketta auttaa aivovammaisia ja heidän läheisiään tarjoamalla heille vertaistukea ja aktiviteetteja.

Tässä Jukka Stolt Seinähullut Seinällä ja Military Run hankkeista:

Kaikki me Seinähullut olemme loukkaantuneet vakavasti ja olemme saaneet aivovamman lisäksi usein myös muita neurologisia vammoja esim. selkäydinvamman. Ei ole kahta samanlaista tapausta, mutta meiltä aivovammaisilta tuntuu löytyvän yhteisiä piirteitä, yksi niistä on itseironia, siksi kutsummekin meitä Seinähulluiksi. Vaikka olemme hulluja, niin tyhmiä emme ole – aivovamma ei ole yhtä kuin älyvamma!”

Kuten kaikki ovat huomanneet viimeaikaisen infosodan aivovammojen diagnosoinnista, Validiasta, vakuutusyhtiöistä eri tahojen lääkäreistä ja muista vastuussa olevista tahoista. Mitäpä jos lopetettaisiin tämä ”sisällissota” ja menisimme positiivisuus ja aivovammainen edellä. Aivovammaliiton liittokokouskin päätti antaa kannanoton asiasta ja Aivovammaliiton ehdottama puolueeton kattava selvitys asiasta on hyvä lähtökohta. Nyt kaikkien tahojen pitäisi ymmärtää, että tämä on yhteinen asia – kuka tahansa meistä voi kaatua, pudota, joutua auto-onnettomuuteen ym. ym. Mielestäni tämä ei kuitenkaan hoidu puhumalla, vaan tekemällä! Tosiasiahan on se, että ei ole kahta samanlaista tapausta ja pelisäännöt on nyt pantava täysin uusiksi. Tehdään se YHDESSÄ, hoidetaan yhteinen asia yhdessä!

Niinpä haastan nyt kaikki aiheesta jotain sanoneet tai kirjoittaneet tahot ja nimenomaan päättävät tahot MILITARY RUNILLE, millä lunastaa paitsi puhe- ja kirjoitusoikeuden asiasta niin parantaa omaa aivoterveyttään! Jos ei jostain syystä pysty osallistumaan, niin linkistä ”auta auttamaan” löytyy ohjeet vaihtoehtoiselle tavalle. Molemmat tavat tukevat aivovammaisia, KIITOS!”

Linkkejä:

Parolan Visan Military run -juoksutapahtuma

Suuntana elämä -nettisivuille

Kun haluat auttaa, löydät ohjeet täältä

Seinähullut Seinällä -hyväntekeväisyysprojektista suuntana100.fi -sivuilla

Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin – hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin

Suuntana100 ry

Kirjoitukset lajiteltuna