hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives

Kuva (c) Terttu Häkkilä

Rakkauden ratkaisuja

Onnellinen parisuhde muuttaa koko maailman hyväksi. Rakkaus, myötätunto ja lämpö, jotka suhteessa vallitsevat, ovat parhaita tunteitamme. Jos pystymme reagoimaan rakkaudella ja lämmöllä asiaan kuin asiaan, elämä on runsasta ja hyvää. Ellei parisuhteessa kaikki ole kohdallaan, tulee vuorovaikutuksesta helposti pelokasta avunhuutoa.

Parisuhteessa on viisautta olla joustava silloin, kun se edistää omia tavoitteitamme. Asiat etenevät kivuttomammin, kun muuttaa omaa lähestymistapaa asioihin. Aina ei itse tiedä kaikkea eikä näe oikeaa suuntaa etenemiseen.  Silloin toisen ajattelusta ja tavoista voi olla apua ja hyvä kompromissi auttaa yhteiseen tavoitteeseen.

Hyvään parisuhteeseen kuuluu se, että molemmat ottavat vastuun itsestään ja omasta toiminnastaan, ja tuovat omat tarpeensa avoimesti esille. Toinen ei niitä voi arvata, eikä kannata loukkaantua siitä, jos ei ole niitä toiselle viestinyt. Tämä kaikki onnistuu helpommin, kun vähennät stressiäsi.

Onko sinulla hyvä parisuhde?

Mittaa se seuraavien 6 kohdan avulla (löytyy David D. Burnsin kirjasta: Hyvä yhdessä).  Anna jokaiselle riville arvo 1-5 (kolmosta ei saa käyttää). 1 tarkoittaa, että olet täysin tyytymätön, 2 = melo tyytymätön, 4 = melko tyytyväinen ja 5 tarkoittaa, että olet täysin tyytyväinen.

  1.    Kommunikointi ja avoimuus
  2.    Kiistojen ja konfliktien ratkaiseminen
  3.    Välittämisen ja hellyyden määrä
  4.    Läheisyys
  5.    Oma rooli suhteessa
  6.    Toisen rooli suhteessa

Jos tuloksesi jää alle 12, mieti haluaisitko tehdä jotain muutosta omalle parisuhteellesi.

Voit tilata sähköpostiisi lahjaksesi pienen kirjasen ”Parisuhteesi parhaaksi”, josta löydät vinkkejä myös stressisi vähentämiseen.

Tilaan sähköpostiini veloituksetta seuraavan julkaisun

 Parisuhteesi parhaaksi julkaisu

Sähköposti (pakollinen)

Vapaat vuodet voivat tuoda haasteita myös parisuhteeseen. Ollaan enemmän yhdessä. Sosiaaliset kontaktit voivat vähentyä. Kumppanin terveystilanne voi muuttua. Aikaa parisuhteen ja itsensä kehittämiseen löytyy viimeistään nyt. Hyvää yhteistä elämää voi olla edessäpäin useita kymmeniä vuosiakin. Mahdolliset ongelmat kannattaa yrittää selvittää. Myös uudet eläkeiässä aloitetut parisuhteet voivat vaatia muutoksia asenteissa ja tavoissa.

Verkkokurssilta “Parisuhteen ongelmista rakkauden ratkaisuihin” saat apua parisuhteesi ja stressisi hoitamiseen. Tutustu ja ilmoittaudu mukaan!

Suuntana100 ry:n Terttu Häkkilä on testannut tämän kurssin ja todennut sen hyödylliseksi arvioidessaan parisuhdettaan ja omaa rooliaan siinä.
Kurssin vetäjät Leena Koivu ja Miia Huitti ovat viisaita naisia opastamaan meitä eteenpäin parisuhteidemme kehittämisessä.

Suosittelemme lämpimästi verkkokursseja, joita on tänä päivänä tarjolla erittäin laajasti monnilta aihealueilta.
Kursseille voi osallistua mistä vaan älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla.
Kurssimateriaaleihin voi tutustua silloin kun itselle parhaiten sopii.
Ne ovat yleensä myös edullisia verrattuna perinteisiin koulutustilaisuuksiin.

Voit myös lukea Suuntana100 Onnistujan Hannele Aurolan kokemuksista Leena Koivun valmennuksesta.

Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin

 

Kirjoitukset lajiteltuna