hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives
Raili Kovero kotonaan Hyvinkäällä

Raili Kovero kotonaan Hyvinkäällä

Saan tavata Raili Koveron yhteisen tuttavamme Tuija Matikan aloitteesta, joka halusi ”kytkyttää” meidät. ”Ilmiselvä Suuntana100 Onnistuja”, totean välittömästi. Raili hehkuu, säteilee ja pursuaa energiaa tavalla, jonka perustasta on saatava selkoa. Salaisuudesta ainakin osan sain selville ja paljastan sen nyt lukijalle innostukseksi ja oivallukseksi omalle Suuntana100 -matkallesi.

Raili on toiminut 25 vuotta Herbalife -ravintolisien ja ihonhoitotuotteiden verkostomarkkinoinnissa yrittäjänä. Hän on itse tuotteiden paras mannekiini. 70-vuotta täyttävä nainen vaikuttaa olevansa elämänsä kunnossa. Railin päivittäin nauttima lisäravinnesetti on runsas: antioksidanttia, kalaöljyä, yrttejä, kalkkia, d-vitamiinia, monivitamiinia, Q10, probiootteja, niveltehoja jne. täydennettynä suomalaisilla marjoilla ja kalaa, äyriäisiä, vihanneksia, sieniä sisältävällä kotiruoalla.

Tapaamisessa nautimme herkullista ja ravintorikasta smoothia ja virkistävää teetä ja haastattelijakin alkaa virkistyä. Verkostomarkkinointi on yhteisöllistä toimintaa, mikä tuo aktiviteetteja, kavereita ja ystäviä. Pisimmät asiakassuhteet ovat kestäneet jo 25 vuotta! Ihmisten auttaminen antaa Railille paljon iloa. Uuden oppiminen pitää aivot vireessä.

Raili Kovero on toiminut Herbalife-verkostoyrittäjänä 25 vuotta.

Raili Kovero on toiminut Herbalife-verkostoyrittäjänä 25 vuotta.

Railin omasta mainostoimistosta alkanut yrittäjäura jatkuu edelleen. Lisäksi hän hoitaa kolmen muun yrityksen markkinointiin, asiakassuhteisiin ja päivittäisiin toimiin liittyviä tehtäviä. Erityisen innostunut hän on vuolukivituotteita valmistavan ja myyvän HelaStone Oy:n toiminnasta. Uusi kotikin on sisustettu näillä kauniilla kiviratkaisuilla portilta saunan ja pihan perukoille asti.

Kodin saunaosasto onkin Railin elinvoiman lähde. Varhain aamulla hän menee sinne meditoimaan Hilmaksi nimeämäänsä hierontatuoliin ja siirtyy siitä sitten virkistymään infrapunasaunaan. Raili sanoo, että ”eron huomaa heti, jos saunan jättää väliin”.

Kolme kertaa viikossa Raili käy ohjatussa liikunnassa vakkariporukan kanssa. Harjoituksiin kuuluu vaihtelevasti seitsemän tuntia erilaisia lihasharjoituksia, pilatesta, kehonhuoltoa jne. Säännöllinen liikuntaharrastus alkoi seitsemän vuotta sitten. ”Alku oli hankalaa, mutta nykyään tehot ovat kovat ja pärjään mainiosti ketteryydessä, voimassa ja kestävyydessä nuoremmille”, toteaa ryhmän ”ykköstykki” Raili. Polvien nivelrikkokaan ei hoidettuna estä Railia liikkumasta. Yksityispuolen lääkärin antamant Hyalgan-injektionestepistokset, kukonhelttauute ja niveltehoravinteet pitävät polvet toimintakunnossa.

Mutta kaiken edellä kerrotun taustalla taitaa sittenkin olla henkinen hyvinvointi, johon Railin kiinnostus lähtee jo lapsuuden kokemuksista. Raili on käynyt ”valtavasti kursseja” ja opiskellut henkisyyteen liittyviä asioita. Hänellä on oma henkinen valmentaja, jolta hän saa ja pyytää jatkuvaa opastusta elämässä esiin tuleviin kysymyksiin ja ongelmiin. Henkisyyden kautta

Raili Kovero täyttää 70 vuotta joulukuussa 2019

Raili Kovero täyttää 70 vuotta joulukuussa 2019

Raili kokee löytäneensä elämän tarkoituksen, tasapainon kaikessa ja täydellisen suvaitsevaisuuden ja anteeksiannon. ”Kunpa ihmiset löytäisivät henkisyyden”, huokaa Raili.

Oivallusten kautta Raili kokee edenneensä vaiheeseen, jossa ”elämä on sellaista kun haluaa”. ”Kun saa olla terveenä ja hyvinvoivana, voi elää”. Vierellä kulkeva aviomies ansaitsee erityismaininnan.

Mutta eipä hyvinvointi eikä terveys välttämättä tule ilman ponnisteluja. Hyvä ravinto, liikunta, toimeliaisuus, sosiaaliset suhteet, elämän merkityksellisyys, toisten auttaminen ja avun vastaanottaminen, henkisyydestä kumpuava tasapaino – siinäpä Railin hehkuvan, säteilevän ja energisen olemuksen ja hyvän elämän salaisuudet.

Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin – hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin

Suuntana100 ry

Jutun kirjoitti Suuntana100 ry:n perustaja ja toiminnanjohtaja Terttu Häkkilä,
joka tapasi Raili Koveron Hyvinkäällä

Linkit:

Herbalife.fi

Helastone.fi

Hyalgan-injektiolääke nivelrikon hoitoon

Kirjoitukset lajiteltuna