hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives

Terttu kelkkailemassaTänä talvena on ollut poikkeukselliset potkukelkkakelit. Niinpä kävelylenkkini ovat vaihtuneet kelkkailuun. Hyvältä tuntuvat. Kelkkailu liikuttaa jalkoja, käsiä ja keskivartaloa. Maisemat vaihtuvat vilkkaasti. Lenkeillä kokee oikeaa vauhdin hurmaa etenkin alamäissä. Mummon 6,2 km lenkki taittui 45 minuutissa ja keskivauhti oli 7 km tunnissa. Näin tuli huonompikuntoisellekin tehokasta aerobista harjoitusta. Ihmettelen, että jaksoin potkia tasatahtiin jalkaa vaihtaen, vaikka en pysty lainkaan esim. juoksemaan. Potkuttelu tehostui entisestään, kun otti lapsenlapsen kyytiin. Kyllä on mukavaa. Suosittelen lämpimästi!

Kelkkailla voi teillä, joita ei hiekoiteta ja järven jäillä sikäli kun jäätilanne sallii. Itse en ole uskaltautunut vielä Vanajan jäälle kun elementti on minulle hieman vieras eivätkä sulapaikat ja railot ole tiedossa.

Laji on rytmikäs, monipuolinen ja edullinen. Tavallisen potkukelkan voi löytää varastoista tai kirpputorilta. Uutena hinta vaihtelee kelkan koosta riippuen 70 eurosta satasen kieppeille. Muita kuluja ei ole. No löytyyhän toki hifistelijöille sporttikelkkoja, joilla voi osallistua vaikka mm-kisoihin.

Kesäkeleille tekisi mieli hankkia potkupyörä, niin hauskaa ja tehokasta tämä on. 

 Kelkkailukokemuksistaan kirjoitti Terttu Häkkilä.

Linkit:

Tämä on ikivanha ja tämä on hyvä, kaikkein paras mitä voi olla”, toteaa Peräseinäjokelainen Raija Korhonen Ylen videolla: http://yle.fi/uutiset/raija_nayttaa_miten_kelkka_kulkee__video/7750073

 http://www.potkulautailua-kickbikella-ja-potkukelkkailua.mlevanen.com/

https://www.youtube.com/watch?v=iGmI32thkjk

Kirjoitukset lajiteltuna