hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Tapahtumat
  • Ei aikataulutettuja tapahtumia
Archives
Petteri Hietamies_DSC_1283

Petteri Hietamies

Ritva Hietamies

Ritva Hietamies

Petteri Hietamiehen elämän keskipisteessä on musiikki ja laulu. ”Laulu on kaikki”, tiivistää Hietamiehen vaimo Ritva, kun kysyn kahvipöydässä, mikä on Petterille tärkeintä elämässä. Hietamiesten kotiin tekemäni vierailun aikana kyllä selviää, että muitakin tärkeitä asioita on. Ainakin mieleisen ja sopivan vaimon merkitys on ilmiselvä Petterin hyvinvointiin vaikuttava asia.

Hietamiehen suuri ja tärkeä asia on aina ollut musiikki ja erityisesti laulu. Lauluopinnot käynnistyivät jo 1970-luvulla. Oppia hän on saanut ja hankkinut useiden hyvien opettajien johdolla koko aikuiselämänsä. Sibelius akatemian kesäkurssit, Unto Monosen hanuristin Veijo Pyyhtiän johdolla tapahtunut tanssimusiikkiin perehtyminen eivätkä opinnot dir music Lasse Myllymaan ohjauksessta ole menneet hukkaan. Niin upeasti soi laulu yksityiskonsertissa, jossa sain olla kuulijana Hietamiehen kodissa. Suomalaisen iskelmämusiikin helmet ja Hietamiehen tulkinnat Olavi Virran ikivihreistä veivät minut tunnelmasta toiseen ja herkistivät muistoihin. Huh, huh! Tunsin suurta kiitollisuutta tästä Suuntana100 -työstä, joka johdattaa minut tällaisiin kokemuksiin ja tapaamaan näin upeita ihmisiä. Onneksi Hietamies viihdyttää ihmisiä kodin ulkopuolellakin erilaisissa tilaisuuksissa. Näin ihmiset saavat viihdettä ja lohtua.

Viihdyttäjän rooli sai vauhtia Espanjan Aurinkorannikolla vietettyinä vuosina. Laulu- ja teatteriesityksia kaivattiin alueella asuvien viihdykkeeksi erilaisissa illanvietoissa. Nyt asunnosta Espanjassa on luovuttu. Laulukeikat ovat siirtyneet perhejuhliin, yksityistilaisuuksiin, sairaaloihin, palvelutaloihin, kirkkoihin sekä yhteislaulutilaisuuksiin.

Laulattajanakin toimiva Hietamies vetää Lahden satamatorin makasiinilla yhteislaulutilaisuuksia. Näin hän osallistuu Vesijärvisäätiön toimintaan ja tukee Puhdas Vesijärvi -projektia itselleen parhaiten sopivalla tavalla. Vesijärvisäätiö on vuonna 2014 myöntänyt Hietamiehelle ensimmäisen Vesijärvi-kummin arvonimen toiminnasta Vesijärven hyväksi. ”Haluan olla liikkeellä hyvän asian vuoksi ja tuottaa iloa muille”, kommentoi Hietamies asiaa.

Petteri Hietamies_DSC_1302

Petteri Hietamies

Hietamies on julkaissut myös levyjä. Uusin on Ikivihreää virtaa -albumi vuodelta 2010. Hietamiehen laulua voi kuunnella myös YouTubesta. Esiintymiset ovat laajentuneet eri puolille Suomea. Tänä keväänä hänellä on ollut tarina- ja lauluiltoja Olavi Virta Nature Boy -teemalla Kalajoella ja Lappeenrannassa. Lahdessa hän esittää Olavi Virran hittejä sataman makasiinilla 14.7. ja 28.7. kello 17 alkaen.

Laulaessa ja vapaita vuosia viettäessä on työura jo siirtynyt arvokkaiden muistojen joukkoon. Ylpeyttä kyllä on äänessä kun Hietamies kertoo työstään projekti-insinöörinä. Hän on vastannut esim. aikataulu- ja kustannusohjauksesta sekä osallistunut rakennusmenetelmien kehittämiseen sellaisessa suuressa, Suomen historiankin näkökulmasta merkittävässä jättihankkeessa kuin Helsingin Metron rakentaminen. Hanke kesti 1970-luvulta vuoteen 1982 asti, jolloin maailman pohjoisimman metron ensimmäinen vaihe saatiin käyttöön.

Näinä vuosina luotiin perustaa suomalaiselle projektitoteutuksen taitamiselle. Hietamies toimi aktiivisesti vuonna 1978 perustetussa Projektitoimintayhdistyksessä, joka toimii edelleen projektiosaamisen edistäjänä, kouluttajana ja sertifioijana. Hietamiehen puheessa vilahtavat meille vanhemmille tutut nimet kuten Finn-Stroi, Svetogorsk, Kostamus, Haka Oy, Skanska Suomi Oy. Näkemystä rakentamisen ja Venäjän kaupan nykytilanteesta ja tulevaisuudesta löytyisi, mutta sille ei taida tässä nuorten osaamisen nimiin uskovassa yhteiskunnassamme löytyä käyttöä. Hietamies voi olla tyytyväinen työuraansa ja mennä eteenpäin mottonsa mukaisesti ”rennosti ja rehdisti ja joskus realiteettejäkin uhmaten”.

Ja me voimme uppoutua muistoihin tai viihtyä muuten Hietamiehen laulujen tunnelmissa kuuntelemalla niitä YouTubessa, levyiltä, konserteissa, lauluilloissa tai tilaamalla hänet laulamaan yksityistilaisuuksiimme.

Petteri Hietamiehen tavoitat Facebookin kautta, sähköpostilla perttihietamies(at)hotmail.com tai puhelimella numerosta 0400433113. Soita ja osta levyjä tai tilaa tämä taitava ja monipuolinen laulaja, tarinankertoja ja laulattaja keikalle häihin, perhejuhliin tai yrityksesi tai yhteisösi tilaisuuksiin.

Linkit:
https://www.youtube.com/results?search_query=petteri+hietamies
http://www.puhdasvesijarvi.fi/
fi.m.wikipedia.org haulla Helsingin Metro
pry.fi

ARVOSTAMME PALAUTETTASI TÄSTÄ KIRJOITUKSESTA!

[contact-form-7 404 "Not Found"]


Jutun kirjoitti Suuntana100 ry:n perustaja ja toiminnanjohtaja Terttu Häkkilä.
Kuvat haastateltavasta Terttu Häkkilä.

Kirjoitukset lajiteltuna