hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives

Suolan terveysvaikutuksista on paljon tietoa. Liika on liikaa! Mutta voisiko suolan laadulla olla merkitystä?

Puhdistamaton suola

Puhdistamaton suola

Puhdistettu hieno jodioitu merisuola

Puhdistettu hieno jodioitu merisuola

Kyläilessäni yhden Suuntana100 Onnistujan luona sain häneltä purkillisen puhdistamatonta suolaa ja vakuuttelun sen paremmuudesta verrattuna käsiteltyyn suolaan. ”Puhdistamattomasta suolasta saisin osteoporoosin ehkäisyyn tarvitsemiani ravintoaineita”. Tämä oli kiinnostavaa, sillä muistan aiemmin lukeneeni, että purkkikalsium ei olisi kovin hyvää verisuonilleni. Lääkärini on kyllä suositellut minulle apteekkivalmisteita!

Olen vuosia seurannut ravintovalmentajana toimivan Olli Postin kirjoituksia ja ajatuksia laadukkaammasta ravinnosta. Hänen Supermarket Survival sivuillaan on kirjoitus myös suolasta. Satunnaisia poimintoja Olli Postin kirjoituksesta suolasta:

  • Koska suola on joka tapauksessa edullista, jokaisella on varaa hifistellä suolan suhteen.

  • Laadukas suola voi olla silmiä avaava kokemus.

  • Maalaisjärjelläkin voin päätellä, että jokin merkitys ravinteilla on ja jotain muuttuu, jos ne putsataan lähes kokonaan pois.

  • Olen käynyt hivenaineterapeutilla, joka on suositellut suolan lisäämistä ihan tietoisestikin. Hän näkee laadukkaan suolan alisaannin isona ongelmana monien terveydessä etenkin vanhuksilla.

  • Vaihtoehto- ja luontaiterveyspiireissä tärkeimpina perusasioina pidetään tasokasta nesteytystä ja hyvää suolaa: molemmissa korkea laatu ja mielellään myös monipuolisuus, jolloin myös määrät asettuvat luonnollisemmin kohdilleen.

  • Keho ei koostu 70 prosenttisesti puhtaasta vedestä kuten usein puhutaan, vaan keho koostuu suurimmalta osin juurikin hivenvaine- ja kivennäispitoisesta suolavedestä.

  • Olen kuullut useilta ihmisiltä henkilökohtaisesti, kuinka teollisen, raffinoidun suolan vaihtaminen raffinoimattomaan eli hellävaraisesti kuivattuun on laskenut verenpainetta tai poistanut verenpaineongelmat -ilman muita muutoksia vaikka suolan käyttömäärä olisi aluksi lisääntynyt.

Olli Posti synnyttää ristiriitaisia mielipiteitä, mutta hänellä on myös laaja kannattajajoukko.

Itselläni on tapana ottaa eri yhteyksistä oppia ja ajatuksia, kokeilla ja soveltaa niitä omassa elämässäni. Osa opeista jää pysyvästi käyttöön. Kaikki olemme erilaisia, meillä on omat vaivamme ja sairautemme ja yksi asia sopii yhdelle ja toinen toiselle.

Päätin nyt ottaa käyttöön tämän puhdistamattoman suolan ja katsoa sen vaikutuksia hyvinvointiini. Tunnen, ettei tässä kokeilussa ole ainakaan mitään hävittävää verrattuna käsitellyn puhdistetun suolan käyttöön.

Laadukaamman suolan hankintaa suosittelen luomukaupoista, joista saa asiatietoa ja opastusta. Hämeenlinnassa suosittelemme Luomu- ja herkkukauppa Inkivääriä.

Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin – hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin

Linkit:

Supermarket Supervival Olli Posti kirjoittaa suolasta 

Inkivaarikauppa.fi – Luomu ja herkkukauppa Hämeenlinnassa

Toivon, että tämä kirjoitus herättää tai vahvistaa kiinnostusta
laadukkaamman ravinnon merkitykseen tärkeänä
elinvoimaan ja hyvinvointiin vaikuttavana asiana.

Tämän omaan kokemuksiin ja yksityisiin ajatuksiin perustuvan
mielipidekirjoituksen kirjoitti Terttu Häkkilä,
joka ei ota mitään vastuuta kirjoituksen soveltamisesta
lukijan omaan elämään.

Kirjoitukset lajiteltuna