hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives

Vierumäen Aikuisliikunnan AT 2020-2021 opiskelijaryhmä

Tutustuin Marja Nummelaan Vierumäen urheiluopistolla, jossa me molemmat aloitimme syksyllä 2020 1,5 vuotta kestävät Aikuisliikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon johtavat opinnot. Olimme iloisia, että olimme tulleet hyväksytyiksi opiskelemaan ja että meitä eläkeikäisiä oli 18 opiskelijan nuorekkaassa ja sporttisessa ryhmässä kaksi.

Marja kertoo liikkuneensa aina! Jo lapsuuden perhe oli hyvin liikunnallinen. Telinevoimistelua tyttö harrasti 15-vuotiaaksi asti. Espoolaisena hän on käynyt Olarin voimistelijoiden ”kaikissa” harrastusryhmissä ainakin 30 vuoden ajan.

Eläkkeelle jäätyään Marja on vaan lisännyt liikkumistaan kun siihen on nyt hektisen työelämän jälkeen ”paljon enemmän aikaa”. Eläkeläisnaisporukan mukana tulee käytyä kuntosalilla ja uimassa. Miehen kanssa he kuluttavat kävellen Espoon rantaraittia ja Espoon Keskuspuiston mainioita liikuntareittejä. Korona-aikana tavaksi on tullut 5-7 km sauvakävelylenkit seitsemän henkilön porukalla kaksi kertaa viikossa.

Marja golfaa ja liikkuu ahkerasti Vieruemäellä

Marja golfaa ja liikkuu ahkerasti Vieruemäellä

Golf on liikuntaharrastuksista mieluisimpia! Golf -jengi on ollut koossa 80-luvulta asti. Sunnuntai-pelaajaksi itsensä tituleeraavan Marjan tasoitus golfissa on 36. Parasta on ”viiden tunnin lenkki, kaunis miljöö ja yleensä myös hyvä seura”. Marja korostaa, että ”golf on ainoa tieteellisesti tutkittu terveyttä edistävä liikuntamuoto”.

Ehkä golfin innoittamina Marja on miehensä kanssa osakas Vierumäellä mökissä, jossa he viettävät monta viikkoa vuodessa. ”Liikuntamahdollisuudet ovat Vierumäellä monipuoliset. Talvella olemme päässeet myös hiihtämään.”

Liikunnan opiskelusta Marja innostui lisää valmistuttuaan reilun vuoden opiskelun ja suoritetun näyttötutkinnon jälkeen Shindo-ohjaajaksi. Shindo on mielenkiintoinen japanilainen kehon huolto- ja hoitomenetelmä, jolle ominaista on meridiaanivenytykset, kevyet painallukset, rapsuttelu ja ”puhkuminen”. ”Hoidot rauhoittavat, pitävät kehon vetreänä ja joustavana”. Marja ohjaa ja tekee shindo-hoitoja tuttavilleen, mutta menetelmä sopii myös itsehoitoon. Marja sanoo tuntevansa heti kehossaa, jos viikkokin shindoilua jää väliin.

Liikunnan ammattitutkinnon suorittaminen tukee hyvin Shindo-ohjaajakoulutusta ja tarjoaa ”järkevää tekemistä”.

Marja Nummela_2356

Marja Nummela_web_2_2364IMarja Nummela_3_web_2358

Iltaisen juttutuokion lopuksi teemme yhdessä Shindo-harjoituksen. Tuntuipa hyvältä. Ja taisi minulle tulla harjoituksen jälkeen Marjan lupaama parempi unikin! Suosittelen!!

Uskoni naisvoimistelun upeuteen tyttöjen liikuntaharrastuksena on vahvistunut tutustuessani Suuntana100 Onnistujiin, joitten hyvä kunto ja aktiivinen elämä perustuu lapsena saatuun liikuntakipinään. Lapsena aloitettu voimisteluharrastus jatkuu usein läpi elämän ja hyvä terveyskunto kantaa pitkälle vanhuuteen.

Linkkejä:

Olarin Voimistelijat ry (OVO) on espoolainen liikuntaseura, joka tarjoaa laadukasta liikuntaa ja huippuvoimistelua – elämyksiä, iloa ja positiivista yhdessä tekemistä kaiken ikäisille. Painopistealueena ovat lapset ja nuoret, jotta heille voidaan tarjota terveyttä edistävä harrastus lapsuudesta alkaen. Toiminta jakaantuu harrasteliikuntaan, joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun valmennusryhmissä tapahtuvaan kilpa- ja huippu-urheiluun sekä liikuntatapahtumiin.

https://www.olarinvoimistelijat.fi/harrasteryhmat

Suomen voimisteluliitto

https://www.voimistelu.fi/fi/Harrastevoimistelu/Aikuiset/Aikuisten-voimistelutarjonnan-esittely

Shindo ry https://shindo.fi/

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Kirjoitukset lajiteltuna