hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives

Kulttuurimatkoilta uusia elämyksiäSain kuulla Liisa Hietalasta hänen yrityksensä järjestämälle yhdistysmatkalle osallistuneelta ystävältäni. Matkalla oltiin Matkapalvelun omalla bussilla. Yhdistykselle räätälöity matkaohjelma oli hyvä. Järjestelyt olivat onnistuneet. Erityisen kiitoksen ansaitsi pirteä ja työhönsä intohimoisesti suhtautunut ja jo iäkkäämpien osallistujien kanssa mainiosti toimeen tullut matkanjohtaja Liisa Hietala.

 Runsas matkatarjonta räätälöitynä yhdistyksille ja vapaita vuosia viettäville
Tutustuin Matkapalvelu Liisa Hietalan matkatarjontaan. Siellä oli vapaita vuosia viettäville suunniteltuja matkavaihtoja teatteriin, kylpylöihin, kulttuurikohteisiin ja erilaisille päiväretkille hyvin valittuihin ja kiinnostaviin kohteisiin Suomessa. Samaan kohteeseen ei välttämättä mennä montaa kertaa, vaikka suosikkiretket vetävät kerrasta toiseen. Matkat täyttyvät nopeasti ja useimmiten matkoja varataan ennakkoon jo edellisellä reissulla. Lähes poikkeuksetta Liisa on itse mukana matkoilla. Ja bussia kuljettaa Liisan avomies.

Mikä tekee reissusta onnistuneen?
Liisa listaa helposti onnistuneen reissun elementtejä. Hän korostaa, että jo pelkkä lähteminen on tärkeää. Uusiin ja upeisiin paikkoihin ihmiset lähtevät mielellään. Hyvän ruoan merkitystä ei voi liikaa korostaa. Reissussa ruoka on vanhemmille ihmisille yllättävänkin tärkeä ja mielihyvää tuottava asia. Monia kohteita ei itse keksisi eikä kaikkiin paikkoihin ole pääsyäkään kuin ryhmillä. Ohjelmaa saa olla erityisen paljon, kun kerran liikkeelle lähdetään. Matkojen räätälöinti erityisryhmille ja yhdistyksille tekee matkasta aina ainutlaatuisen ja kaikkia osallistujia kiinnostavan. Luotettavan matkanjohtajan mukana on helppo matkustaa: järjestelyistä ei tarvitse kantaa huolta eikä kielitaitoakaan tarvita.

Miksi ryhmämatkalle kannattaa lähteä?
Ryhmässä on mukava matkustaa. Yksinäisetkin pääsevät porukkaan. Uusia tuttavuuksia ja jopa ystävyyssuhteita syntyy. Jo päivänkin reissu riittää irrottamaan arjesta ja tuomaan uusia kokemuksia. Tuntuu, että on ollut jo pitempäänkin lomalla. Eläkkeellä olevakin kaipaa lomaa ja irtautumista ”tavallisesta”. Aikaa ei mene matkalla hukkaan bussi- ja junavuorojen selvittämiseen, ruokapaikkojen etsimiseen tai käyntikohteiden valintaan, kun kaikki on valmiiksi suunniteltu ja järjestetty. Osallistujat voivat luottavaisina rentoutua nauttimaan matkan antimista. Matkapalvelulla onkin iso joukko asiakkaita, jotka lähtevät reissuille aina uudestaan ja uudestaan.

Lähteminen tärkeää – ei kun reissuun!
Koska lähteminen on tärkeää, eipä tässä auta muu kuin etsiä netistä itselle sopiva matka ja ilmoittautua mukaan. Hyvä vaihtoehto voisi olla Hyvinvointimatka Laulasmaahan Viroon. Luvassa olisi hoitoja, jumppaa, naurujoogaa, hyvää ruokaa, hyvää seuraa ja kaunis luonto, jossa on hyvä hengittää. Ilmoittautumiset hoituvat puhelimella tai sähköpostilla.

Linkit:

http://www.matkapalveluliisahietala.fi/

 Suuntana100 ry:n seminaari pidetään Lahdessa Suomen moottoripyörämuseolla 27.3. kello 14-17.
Seminaarissa Liisa Hietala kertoo kulttuurimatkojen merkityksestä hyvinvoinnillemme. 

Suuntana100 ry tarjoaa uuden myönteisen ja aktiivisen näkökulman ikääntymiseen ja eläkkeellä olemiseen.
Kannustamme ja innostamme aktiiviseen toimintaan esimerkkien ja koeteltujen keinojen avulla.
Yhteiskunnan kannalta uskomme ihmisten hyvinvoinnin ja toimeliaisuuden vähentävän sairauskuluja sekä siirtävän tarvetta hoitopalveluihin.

 Jutun kirjoitti Suuntana100 -yhdistyksen toiminnanjohtaja Terttu Häkkilä.

Kirjoitukset lajiteltuna