hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives

Tapaan iloisesti hymyilevän upean Miia Niemen hänen sisarensa Fitness Femme -kuntosalilla, missä hän työskentelee Personal Trainerina ja ohjaajana. Miia haluaa viedä liikuntatietoa eteenpäin ja auttaa muita. Mutta Miian matka tähän päivään pois ”surkeiden sattumusten tieltä” ei ole ollut helppo.

Miia Nieminen toimii Personal Trainerina ja kuntosaliohjaajana Hämeenlinnassa

Miia Niemi toimii Personal Trainerina ja kuntosaliohjaajana Hämeenlinnassa

Miia sairasti vuosia niin vaikeaa masennusta, että joskus vain ajatus kuolemasta tuntui helpottavalta. Juuret masennus sai jo lapsuus- ja kouluvuosina. Miia kiusattiin koulussa ja kun kukaan ei puuttunut kiusaamiseen, hän otti siitä häpeän taakan itselleen. Masennus oireili monin tavoin eikä diagnoosia tai oikeaa hoitoa meinannut löytyä. Sairaalahoitojen, sairaslomien, lääkekokeilujen ja terapiajaksojen jälkeen alkoi oikea tie hyvään elämään hahmottua. Kognitiivisesta terapiasta Miia sai työkaluja mielen hallintaan ja kyvyn ajatella toisella tavalla: elämä on tässä ja nyt, tee hyvää itsellesi! Sopiva lääkityskin löytyi lopulta.

Ratkaisevaa oli kuitenkin liikkunnan löytäminen. Kaikki käynnistyi siitä, kun polvensa telonut Miian ystävä Tarja, pyysi Miia avuksi mukaan salille. Ystävän strategia oli oikea, sillä Miian on aina ollut innokas auttamaan muita eikä nytkään voinut kieltäytyä, vaikka omat voimat olivat vielä vähissa ja ajatuskin salille menosta ”inhotti”.

Liikunta alkoikin tuntua hyvältä! Treeneistä tuli oikea väsymys, parempi uni ja mieliala alkoi kohentua! Metsälenkit koiran kanssa pitenivät. Endorfiinit tekivät tehtäväänsä. Miia jäi liikuntakoukkuun niin, että hakeutui opiskelemaan liikunnan ammattitutkintoa Eerikkälän urheiluopistoon. Valmistuttuaan vuonna 2019 hän aloitti työt liikunnan ohjaajana ja Personal Trainerina sisarensa salilla ja Kuntokeskus Liikussa Hämeenlinnassa.

Miian missiona on levittää liikuntatietoa eteenpäin ja auttaa muita. Liikunta on pelastanut Miian ja usko liikunnan terveysvaikutuksiin on suuri. Hän ohjaa vapaaehtoisena Hämeenlinnan Mielenterveysseuran uutta ”Lempeät liikkujat -ryhmää”. Uskon, että Miian tausta tekee hänestä mitä parhaan ohjaajan erityisesti liikuntaa aiemmin syystä tai toisesta vieroksuneille ja kaikille lempeämpää ohjausta kaipaaville ihmisille.

Miian koira Siru saa emäntänsä lenkille ja liikkumaan luonnossa

Miian koira Siru saa emäntänsä lenkille ja liikkumaan luonnossa

Liikunnan tuella koen nyt tulevani toimeen masennuksen kanssa. Liikun koirani Sirun kanssa paljon luonnossa ympäristöä havainnoiden, pyöräilen ”joka paikkaan” ja trenaan salilla. Huolehdin nyt hyvinvoinnistani ja terveydestäni uudella tavalla. Olen oppinut lepäämään, nukkumaan, olemaan välillä tekemättä mitään, kuuntelemaan itseäni ja olemaan läsnä hetkessä”, kertaa Miia uutta tapaansa toimia ja ajatella. Juuri nyt vaikeiden jopa kuoleman portteja kolkuttaneiden vaiheiden jälkeen päällimmäiseksi Miia nostaa kiitollisuuden. ”Surkeiden sattumusten tie on kuljettu! Elämän on tässä ja nyt ja aika on tehdä hyvää itselle ja muille!”

Miian tuore virstanpylväs tiellä irti häpeästä on juosta ihmisten edessä. Hän on lähdössä mukaan toisen liikunnasta tien takaisin elämään löytäneen Suuntana100 Onnistujan Jukka Stoltin Minuuttiveto Haastejuoksuun Kauhajoella 18.7.2020 tapahtuvassa Junior Games -kisassa. Miia ja siskonsa Virpi spurttaavat radalle kannustamaan Jukkaa!

Voimme tuskin kuvitella mitä tämä erityisesti liikuntatunneilla koulukiusattuna itsensä hajuttomaksi&mauttomaksi tekeytyneelle nuorelle, upealle nyt itsensä vihdoin näkyväksi tekevälle naiselle merkitsee! Lähden mukaan Kauhajoelle jakamaan nämä onnistumiset!

Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin – hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin

Suuntana100 ry

Jutun kirjoitti Terttu Häkkilä.
Tämä on ensimmäinen Suuntana100 Onnistumistarina nuoresta ihmisestä.
Koin tarinan kirjoittamisen tärkeäksi, koska liikunnan terveysvaikutukset ovat niin suuria ihan jokaiselle. Aina voi aloittaa! Häpeän käsittelylle voi tulla sopiva aika vasta eläkepäivinä ja silloin hyvät neuvot ovat tarpeen.
Kiitos Miialle tarinansa jakamisesta ja hyvän tekemisestä
liikunnan ja mielenterveystyön parissa.

Linkit:

Seuraa Miian matkaa Instagramissa @uudempimina

https://www.mielenterveysseurat.fi/hameenlinna/2019/12/05/lempeasti-liikkumaan-liikuntaryhma-17-2-alkaen/

http://www.fitnessfemme.fi/

https://www.liikku.fi/

Kirjoitukset lajiteltuna