hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Tapahtumat
  • Ei aikataulutettuja tapahtumia
Archives

Marco Lundberg Jenkkapirtillä

Uusi tangokuningas sai kansan hurmioon lavatansseissa Jenkkapirtillä. Kiva käydä kerran kesässä katsastamassa miten lavatanssiperinne elää ja osallistua itselle sopivalla tavalla katselijana, kuuntelijana, tanssijana!

Tanssikansaa oli paikalla satamäärin! Mukaan mahtui monenlaista menijää. Valtaosa olivat selvästi innokkaita tanssinharrastajia hienoine mekkoineen ja asianmukaisine tanssikenkineen. Yllättävän paljon menossa mukana oli ikäihmisiä. Ihailla täytyy tanssikansan kuntoa, taitoa ja iloa. Upea elinvoimaa lisäävä harrastus, johon ikä ei ole esteenä.

Tanssi kyllä innostaa naisia selvästi miehiä enemmän. Mutta eipä tämä epäsuhta juuri haitannut, kun paria vaihdettiin lennossa ja näytti, että kaikki halukkaat pääsivät parketille pyörähtelemään. Naistentansseissa ei ole huolta siitä, ettei kukaan hakisi, kun voi itse olla aktiivinen. Nopea pitää kyllä olla, sillä tanssitaitoisille miehille riitti kysyntää ja oma suosikki pitää rohkeasti napata jopa muitten nenän edestä.

Tanssien alussa oli tanssikurssi, jossa näytti olevan kätevä parinvaihtosysteemi. Vapaat ihmiset ryhmittyivät jonoksi, josta tanssipartneria vaihdettiin sukkelasti. Näin kaikki pääsivät harjoittelemaan. Kursseille voikin osallistua ilman omaa paria!

Jenkkapirtillä olivat esiintymässä uunituoreet tangokuninkaalliset Erika Vikman ja Marco Lundberg. Marco lauloi itsensä yleisön sydämiin. Marco kertoi tangokilpailussa vahvuuksikseen oman monipuolisen äänensä ja esiintymisensä. Hän sanoi nauttivansa tango- ja iskelmämusiikista aidosti. Tämä kaikki todentui, kun pääsi paikan päälle seuraamaan miehen esiintymistä. Pelkästään Marcon laulujen vuoksi tanssireissu Hattulasta Vääksyyn kannatti tehdä!

Läksin Jenkkapirtille seuraksi lavatansseista kiinnostuneelle seitsemänkymppiselle ystävättärelleni. En ole viime vuosina juurikaan tanssinut enkä nuorenakaan ole oikein harjaantunut lavatansseissa kävijä. Tyydyin seuraamaan lavatanssi-ilmiötä, ihmisiä ja kuuntelemaan musiikkia. Ystävättäreni kokeneempana kävijänä tanssi jalkansa kipeiksi. Ja pääsinpä pyörähtämään yhden setin. Olisihan sitä voinut tanssia vähän enemmänkin. Ehkä ensi kerralla!

Meillä oli oikein mukava ilta! Eikä kesäisessä yössä autoilukaan ole yhtään hullumpaa. Automatkalla, joka oli onneksi vähän pitempi, saimme naisten kesken keskusteltua kevyempiä ja vakavampia elämäämme koskettavia asioita.

Jutustelin paikalla 82-vuotiaan ”teräsmummon” kanssa. Hän toimi 57-vuotiaan poikansa kuskina ajaen asuntoautoa. Eikä aikaakaan kun yllättäen tanssihumuun tupsahtanut nainen oli jo parketilla ja näytti sopeutuvan joukkoon mainiosti. Keskusteluissa hän kertoi pieniä palasia ennakkoluulottomalta kuulostaneesta elämästään ja tokaisi useampaan otteeseen: tämä on minun elämäni!

Heitetään mekin ennakkoluulot romukoppaan ja tehdään aina välillä jotain vähän arveluttavaa tai jännittävää. Suosittelen lavatansseja ja muita Suomen hienoja kesätapahtumia. Kyllä kotona ehtii olla ihan tarpeeksi.

Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin

Terttu Häkkilä

Linkkejä:

Marco Lundbergin tulkinta Hurmio-tangosta

tangomarkkinat.fi

jenkkapirtti.fi

kapakanmaki.fi

Kirjoitukset lajiteltuna