hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Tapahtumat
  • Ei aikataulutettuja tapahtumia
Archives

Terveellisistä elämäntavoista huolimatta ikääntyessä voi sairaus yllättää.

Terttu Häkkilä_pajunkissoja_Retula_201604

Keväiset pajunkissat

Kuusi viikkoa kävelysauvoilla liikkuessa oppii katsomaan arkipäivän kiirrellisyyttä vähän rauhallisemmin.

En kyllä tiedä kuuluuko terveelliseen elämäntapaan kulkea liian pienissä juhlakenkissä ja hankkiutua vaivasenluun leikkaukseen. Miksi se ei ole niin yleinen miehillä kuin naisilla? No sitä miettiköön jokainen.

Hiljaa liikkuessa katsoo asioita vähän eri näkökulmasta. Kiirettä kun ei kannata pitää,koska silloin voi olla uusi sairaalamatka edessä.

Isoihin kauppakekuksiin ei kannata mennä,muuten jää kiireisten ihmisten tukkeeksi ja saa vihaisia katseita osakseen. Kyynärsauvat eivät tämänpäivän kiirellisissä kansalaisissa paljon sympatiota saa.

Vajavaisena huomaa miten suuri rikkaus on, että auttavainen elämänkumppani kulkee rinnalla.

Terveenä sitä ei aina osaa antaa kiitosta,mutta kyynärsauvat ovat sen taidon kyllä opettaneet.

Tänä keväänä on tullut seurattua luontoa vähän tarkemmin kuin aiemmin. Miten nopeasti korkeat lumikinokset sulivatkaan ainakin täällä etelässä.

Syksyllä istutetut tulppaanin mukulat ovat nostaneet vihreää vartta ennätysajassa.

Miten sitä tekeekin mieli mennä kukkapenkkiä muokkaamaan pitää kuitenkin malttaa vielä mieli vähäksi aikaa, koska kyynärsauvoilla ei paljon muokata.

Kesä tulee ja sillion sauvojakaan ei enää tarvita, mutta opettavaista on välillä kulkea kyynärsauvoilla- Silloin oppii antamaan arvoa terveydelle, ja mikä tärkeintä yhteiskunnan tarjoamille terveyspalveluille.

Kannattaa olla iloinen veronmaksaja sillä emme itsekukin koskaan tiedä, koska näitä veroeuroin kustannettuja terveyspalveluja tarvitsemme.

Kirjoittaja Hilkka Häkkilä on Suuntana100 ry:n kunniajäsen. Hän kirjoittelee mietteitään myös tänne Suuntana100 Vierasblogiin.

Hienoa jos voit jakaa tämänEmail this to someoneShare on Facebook
Kerro sivustosta kavereillesi
Email this to someoneShare on Facebook
Kirjoitukset lajiteltuna