hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives
Veikko Saari

Veikko Saari

Veikko Saari teki lähes neljäkymmenen vuoden työuran kanttorina Kuopion Riistavedellä ja Hämeenkoskella. Leipätyönsä ohessa hän on opettanut pianonsoittoa ja laulua sekä johtanut monia kuoroja. Ensimäisestä kanttorin työpaikasta Rääkkylästä Pohjois-Karjalasta löytyneen vaimon kanssa perustettuun perheeseen syntyi kolme tytärtä. Vuodet vierivät mukavasti, kunnes eräällä Lapin lomalla koitti aika tehdä päätös ”ei enää töihin”.

Eläkepäivien vapaus toi pintaan Veikon nuoruudessa harrastuksiin kuuluneen kevyen musiikin, jolle ei ollut jäänyt sijaa kanttorin elämässä. Autossa laulaessa vanhat kappaleet muistuivat mieleen. Syntyi ajatus, että ”miksei voisi laulaa kevyempääkin”. Ja niin hanat aukesivat. Tuli aika toteuttaa työn ja perhe-elämän pyörteisiin hautaunut nuoruuden unelma laulajan urasta. Veikko ryhtyi viihdelaulajaksi. Keikoille saatiin mukaan soittajia. Keikkamyyntiin löytyi avuksi manageri. Sopivia kappaleita löytyi. Veikko teki omakustanteisen levyn Kaukainen Kotiseutu! Nyt Veikko Saarta voi siis kuulla levyltä, YouTubesta sekä keikoilla, joista suurin osa on yksityistilaisuuksissa. Hyvältä kuulostaa!

Laulua Veikko harjoittelee joka päivä vähintään kolme tuntia. Laulajan ura on vasta alkumetreillä, joskin vankalla pohjalla kirkkomusiikin puolelta hankitun kokemuksen ansiosta. Veikko on pitkäikäistä sukua. Äiti elelee 96-vuotiaana palvelukodissa. Veikko ei halua puhua iästä. Häntä harmittaa, että ”tekemällä tehdään, että ollaan vanhoja”. ”Vaan eipä ollakaan”, hän tokaisee kuin uhmatakseen kertyneitä ikävuosiaan. Ja vapaus maistuu. ”Nyt voi keskittyä itseensä ja omien unelmien toteuttamiseen.” Itsekkyydestä ei kuitenkaan ole kyse. Veikko tekee vapaaehtoistyötä laulattamalla vanhainkotien asukkaita nykyisessä kotikaupungissaan Hämeenlinnassa.

Meillä on ilo kuulla Veikko Saaren laulua Suuntana100 -seminaarissa
Hämeenlinnan pääkirjaston musiikkisalissa 6.5.2015. Seminaari alkaa kello 14 ja päättyy kello 17.

Tule kuulemaan Veikon oma tarina hänen unelmansa toteuttamisesta.
Saat virikkeitä oman unelmasi etsimiseen ja toteuttamiseen.

Veikon levyä voi ostaa Hämeenlinnan Prismasta tai suoraan Veikolta.
Veikkoa kannattaa kysyä myös laulamaan tai viihdyttämään
orkesterin kanssa erilaisiin tilaisuuksiin ja perhejuhliin.
Veikon tavoitat numerosta 045 868 6945 tai sähköpostilla saari.veikko(at)gmail.com.

Jutun kirjoitti 15.4.2015 Terttu Häkkilä

Linkit:

Veikko Saari YouTubessa:

Aallot kun keinuttaa, Orvokkivalssi, Hopeinen kuu

Vastaa

Kirjoitukset lajiteltuna