hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Tapahtumat
  • Ei aikataulutettuja tapahtumia
Archives

Antti Tuurin Ikitie-kirja ja siihen pohjautuva, vuoden 2017 parhaaksi elokuvaksi äänestetty Ikitie ovat saaneet jatkoa. Lahden kaupunginteatterissa on kantaesitetty Ikitie näytelmänä, jonka ensimmäisestä näyttämösovituksesta vastaa ohjaaja Hanna Kirjavainen.

Suuntana100 ry on varannut Ikitie-näytelmään lippuja 6.4. kello 13 alkavaan näytökseen Lahden kaupunginteatterissa. Lipun hinta 30 euroa, jäsenille 25 euroa.

Varaa liput 28.2. mennessä laittamalla viestiä sähköpostiosoitteeseen suuntana100@gmail.com tai tekstiviestillä numeroon 0405597031. Vahvistamme varauksesi ja saat lisäohjeet maksua ja osallistumista varten.

Ikitie, Lahden kaupunginteatteri. Kuva: Lauri Rotko

Ikitie, Lahden kaupunginteatteri. Kuva: Lauri Rotko

Antti Tuurin menestyskirja Ikitie perustuu tositapahtumiin ja on osa Jussi Ketolan elämästä kertovaa kolmiosaista romaanisarjaa. Se on myös kertomus suomalaisten siirtolaisten kohtalosta myrskyisellä 1930-luvulla, jolloin aatteelliset myllerrykset repivät Eurooppaa moneen suuntaan.

Suuntana100 ry on ollut mukana Ikitien tapahtumia sivuavan Vieno Zlobinan elämänkerran ”Heidän ihanteensa murskattiin – Tyttären tarina Säde-kommuunasta Neuvosto-Karjalassa” saattamisessa julkaistuksi Siirtolaisuusinstituutin kirjasarjassa.

99-vuotias Vieno Zlobina on yksi viimeisistä elossa olevista Säde-kommuunan vaiheet kokeneista ja tarkasti mieleensä painaneista ihmisistä. Hänen kirjoittamaansa tarinaa on käytetty viiteaineistona Ikitie-elokuvassa. Elokuvan tuottaja, ohjaaja ja kirjoittaja kävivät näyttämässä elokuvan Vienolle Otepäässä. Vienolta pyydetty kommentti elokuvasta kuului: ”Kai minun oli se pystyttävä katsomaan, kun olen sen elänytkin.”

Mennään yhdessä katsomaan Ikitie-näytelmää! Tuomme terveiset Vieno Zlobinalta Otepäästä!

Suuntana100 ry

Terttu Häkkilä

perustaja ja toiminnanjohtaja

Liity Suuntana100 ry:n jäseneksi tästä

 

Linkit:

Lahden kaupunginteatteri

 Vieno Zlobinan kirjat Siirtolaisuusinstituutin verkkokaupasta myös ilmaisina pdf-tiedostoina

Vieno Zlobinan Suuntana100 Onnistumistarina

Vieno Zlobinan kirja on nostettu Suuntana100 Teoksi

Vieno Zlobinan haastattelu YouTubessa 

Siirtolaisuusinstituutti verkkokauppa:

Ote Professori Peter Kiviston, Augustana College, USA, esipuheesta Vieno Zlobinan kirjasta:

Muistelman tuovat esiin iäkkään naisen näkökulman menneeseen ja siten kivuliaita mutta myös miellyttäviä muistoja kaukaisista tapahtumista. Niistä muodostuu kertomus kunnollisista ihmisistä, jotka omistautuivat työläisten paratiisin rakentamiselle, sekä karusta ja kehittymättömästä kansakunnasta, joka lupasi luoda menestyksekkään vallankumouksen kautta kapitalistien sorrosta vapaan maailman. Muistelmat ovat myös kertomus petoksesta, sillä se mitä siirtolaiset kohtasivat oli paljon pahempaa kuin Pohjois-Amerikan kapitalismi, olkoonkin, että sitäkin voi kutsua riistäväksi.

http://kauppa.siirtolaisuusinstituutti.fi/product/194/heidan-ihanteensa-murskattiin-tyttaren-tarina-sade-kommuunasta-neuvosto-karjalassa

http://kauppa.siirtolaisuusinstituutti.fi/product/195/their-ideals-were-crushed-a-daughters-story-of-the-sade-commune-in-soviet-karelia

Hienoa jos voit jakaa tämänEmail this to someoneShare on Facebook
Kerro sivustosta kavereillesi
Email this to someoneShare on Facebook
Kirjoitukset lajiteltuna