hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives
Jukka_treenaamassa__web_by Terttu Häkkilä

Jukka Stolt

Jukka Stolt ja Saaristen koulun erityislapset ovat käynnistäneet Hämeenlinnan kaupunkimaratonin yhteisharjoitukset. Jukan tavoitteena on matkata puolimaraton juoksuvauhtia lykkäämällä kärryissä lapsia vuorovaihdoin. Onnistuminen edellyttää harjoittelua yhdessä.

Lasten on tarpeen tottua Jukkaan, kärryihin ja vauhdikkaaseen menoon. Maratoneita terveenä ja vammautuneena juosseelle Jukalle uusi haaste on juosta kädet kiinni rattaiden kahvoissa. Juoksussahan vapaana liikkuvista käsistä saisi selvän lisähyödyn.

Seurasin harjoituksia, joissa apuna oli koulun henkilökuntaa sekä lasten vanhempia. Tunnelma Kaurialan kentällä oli iloinen. Yksi aiempi harjoitus oli antanut tuntumaa ja into päästä Jukan kyytiin oli ilmiselvä. Kesällä harjoituksia jatketaan maastossa.

 

Jukka ja Frans_web_by Terttu Häkkilä

Jukka ja Frans

Jukka ja Oskari kärryissä_web_by Terttu Häkkilä_2987

Jukka ja Oskari

Jukka ja Lauri_web_by Terttu Häkkilä

Jukka ja Lauri

Erityislasten liikunnan ilo kosketti. Heillä tulisi olla samat mahdollisuudet liikkua koulun välitunneilla kuin muillakin lapsilla. Lapsille suositellaan liikuntaa päivässä vähintaan kolme tuntia, josta koululiikunnan osuus on merkittävä. Tämän toteutumisessa tähdellistä on lasten tarpeisiin rakennettu koulun piha ja välineet. Toimiva piha helpottaisi myös lapsia avustavan henkilökunnan työtä.

Tempaus huipentuu 30.7. Hämeenlinnan kaupunkimaratonin yhteydessä toteuttavaan tapahtumaan, jossa kello 15 alkavan Jukan ja erityislasten puolimaratonjuoksun lisäksi on lapsille ja muillekin monipuolista ohjelmaa kello 12 alkaen.

Suuntana100 ry osallistuu tapahtumaan kokoamalla vapaita vuosia viettävien juoksu- ja kävelyporukan 10 km ja puolimaratonmatkoille. Osallistumismaksusta osa menee Saaristen koulun pihahankkeen hyväksi. Kirjoitamme myös onnistumistarinoita yli 60-vuotiaitten maratonsarjoihin osallistuvista juoksijoista. Lisätietoa ja ilmoittautumiset mukaan suuntana100.fi.

Seuraa tempauksen edistymistä internetissä suuntanaelama.com ja Facebookissa Suuntana Elämä.
Tehdään yhdessä hyvää ja autetaan vaikeasti vammautunutta omasta kuntoutumisestaan kiitollista Suuntana100 Onnistujaa Jukka Stoltia toteuttamaan unelmaansa näiden erityislasten auttamisesta. Jukka Stoltin onnistumistarina löytyy suuntana100.fi -sivuilta.

Suorat lahjoitukset hankkeen tueksi voi tehdä Saaristen koulun vanhempainyhdistyksen tilille FI34 5680 0020 3761 62. Välittäkää tietoa eteenpäin sopiville lahjoittajille, jotta tarvittava rahasumma saadaan kokoon!
Pyörämalleja_web_by Terttu Häkkilä3021

Nämä kulkuneuvot vaativat erityisolosuhteet

Pyörämalleja_web_by Terttu Häkkilä3020

Lapsilla on oikeus esteettömyyteen koulun pihalla

 

 

 

 

 

 

 

 

Suuntana Elämä ja Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin

Kirjoitukset lajiteltuna