hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Tapahtumat
  • Ei aikataulutettuja tapahtumia
Archives

Hoivia teematilaisuus_OnnistumistarinatSain tilaisuuden kertoa Suuntana100 Onnistumistarinoita hämeenlinnalaisen Hoivian keskiviikon teematilaisuudessa. Teematilaisuudet ovat osa ikäihmisille tarkoitettua avointa päivätoimintaa. Paikalla oli kotoa päivätoimintaan osallistuvia sekä Hoivian palveluasunnoissa asuvia ihmisiä, jotka olivat iältään arvioni mukaan kahdeksastakymmenestä vuodesta lähemmäs sataa.

Hoiviassa käy viikottain useita satoja ihmisiä, jotka osallistuvat tarjolla oleviin aktiviteetteihin, esim. näytelmäkerho, keskusteluryhmä, peliryhmä, hartaustilaisuus, ikäliikkujat, tuolijumppa, kässäryhmä.

Hoivia on yli sata vuotta sitten perustetun Sisälähetys ry:n organisaatio, joka tarjoaa monipuolisia palveluja viriketoiminnasta ja kuntoutuksesta asumis- ja hoivapalveluihin sekä kotiin että Hoiviassa asuville ja hoidettaville ihmisille. Sain lyhyen vierailuni aikana myönteisen kuvan talon toiminnasta ja siellä työskentelevien mainiosta ammattitaidosta ja palveluasenteesta. Tuntui hyvältä, että tällaista palvelua on tarjolla sitten kun siihen tulee tarve.

Onnistumistarinoita kertoessani kirkastui entisestään ennaltaehkäisevän itsensä hoitamisen merkitys. Useimmilla onnistujillamme ovat sellaiset perusasiat kuin liikunta, terveellinen ravinto, ihmissuhteet, mielekäs tekeminen, aktiivisuus, harrastukset ja erityisesti myönteinen elämänasenne kunnossa jo nuoruusvuosista alkaen. Näin he ovat pysyneet toimintakykyisinä ja itsenäisinä tavanomaista pitempään. Hoidon tarve ja avustettu elämä siirtyy myöhemmäksi ja tämä passiivisempi elämänvaihe jää lyhyemmäksi. Näin voimme pitkän iän tuomista rajoituksista huolimatta elää mottomme mukaisesti niin hyvin kuin suinkin.

Tutustu ikäihmisten palveluihin ennakkoon

Suosittelen tarjolla oleviin palveluihin tutustumista jo hyvissä ajoin.

Hoiviaan voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Erilaisia tehtäviä löytyy ulkoiluttamisesta, kerhonvetäjistä ja keskustelukumppanista vaikka atk-apuun. Vapaaehtoistoimintaa ohjaa Margit Adams, johon saa yhteyden hoivia.fi -sivujen kautta tai sähköpostilla margit.adams@hoivia.fi. Mainio tapa verkostoitua ikäihmisten kanssa! Vapaaehtoistoiminnasta saa hyvän mielen.

Hoiviassa toimii myös Ravintola Ludwig, jossa hämeenlinnalaiset eläkeläiset voivat käydä lounaalla. Talon palvelufilosofian mukaan myös ruoka tehdään rakkaudella. Ja hintakin on eläkeläisille kohtuullinen. Samalla voi järjestyä juttutuokio seuraa ja virikkeitä kaipaavien asukkaiden kanssa. Osoite on Turuntie 13. Lounaslistat hoivia.fi.

Kun kotityöt alkavat hankaloitua, voi Hoiviasta ostaa siivous- yms. palveluita kotiin. Näin voi opetella avun vastaanottamista, joka saattaa aluksi tuntua vaikealta meille itsenäiseen elämään tottuneille ja pärjääviksi opetetuille ihmisille.

Eläkeläiset ovat tervetulleita osallistumaan myös Hoivia avoimeen päivätoimintaan. Sinne vaan mukaan! Ohjelma löytyy hoivia.fi -sivuilta ja Olokolosta voi tilata esitteen. Puhelinyhteyden saa soittamalla numeroon 03 6316215.

Henkilökohtaista neuvontaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin on tarjolla kerrran kuussa ke 11-13 Ikäihmisten neuvontapisteessä. Rohkeasti vaan kysymään! Itseäni kiinnostavat asumis- ja hoivapalveluiden hinnat sekä senioriasuminen. Neuvontapisteeseen kaivattiin lisäresursseja eli sinne voit ilmoittautua auttamaan muita, jos Sinulla on sosiaalialan tai terveydenhuollon osaamista ja tarve toisten ihmisten auttamiseen.

Kiitos Hoiviassa Vuokko Syvännölle tämän tutustumis- ja tiedonvaihtotilaisuuden järjestämisestä. Toivottavasti teematilaisuuden osallistujat saivat ajattelemisen aihetta yhtä paljon kuin minä. Toivon lämpimästi kaikille niin hyvää jatkoa kuin suinkin.

Samalla käynnillä sain oivalluksen siitä, kuinka mainio keksintö rollaattori on. Jutun löydät suuntana100.fi -blogista.

Linkit:

http://hoivia.fi/oivia

Kirjoitukset lajiteltuna