hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives

Usein kohtaamiset Suuntana100 Onnistujiksi osoittautuvien ihmisten kanssa tuntuvat johdatukselta. Näin oli myös Tuula Viitasen kohdalla. Pikaisen ensi tapaamisen jälkeen tarjouduin itsenikin yllättäen Tuulalle muuttoavuksi. Kävimme lähes koko päivän läpi Tuulan varastosta pihalle kantamiamme laatikoita valikoiden säilytettäviä ja pois heitettäviä tavaroita. Siinä samalla avautuivat Tuulan vaiherikkaan elämän monet vaiheet.

Nyt tapaamme Helsingin uudessa Oodi-kirjastossa ja kokoamme palasista Tuulan Suuntana100 Onnistumistarinaa.

Tuula on vuonna 2017 valmistunut seitsemän vuoden opintojen jälkeen hallintotieteiden maisteriksi Joensuussa toimivasta Itä-Suomen yliopistosta. Osan opiskeluajastaan Tuula asui Joensuussa aluksi yhdessä nuorten kanssa opiskelija-asuntojen soluissa. Oppimisen kanssa Tuulalla ei ollut ongelmia, mutta sekä opettajia että muita opiskelijoita selvästi iäkkäämpänä ja kokeneempana hän sai kokea epäoikeudenmukaista kohtelua ja jopa kiusaamista. Opintojen rahoittamiseksi Tuula jatkoi keikkailua hoitotyössä, jossa hän on toiminut pääosan työelämävuosistaan.

Mutta nyt maisteriopinnot ovat onnellisesti takana ja Tuula on aloittanut uuden uran perustamalla toiminimen Pro-Sovi, joka auttaa juridisissa asioissa. Näin Tuula summaa Pro-Sovin uusilla nettisivuilla: Hallintotieteiden maisterin tutkinto antaa minullepätevyyden toimia julkisoikeuden eri osa-alueilla. En siis ole lakimies mutta teen yhteistyötä asianajajien kanssa asiakkaani edun niin vaatiessa tai tuomioistuinkäsittelyn vuoksi. Pro-Sovissa voin hyödyntää pitkää kokemustani hoitoalalta. Toimialan tuntemuksen lisäksi pidän merkittävänä sitä, että hoitotyössä olen kohdannut erilaisia ihmisiä ja olen oppinut asettautumaan heidän elämäntilanteeseensa.”

Uusi yritys on jatkumoa Tuulan kutsumukselle palvelutehtävään lähimmäisten parhaaksi. Hoitotyössään hän on kohdannut esim. rikoksen uhreja, joiden hän on nähnyt jäävän ilman tarvittavaa tukea. Tuula on myös ollut pitkään lähetystyössä eri puolilla maailmaa ja tästä elämänvaiheesta hänellä on tulossa kirja ”Seikkailun lahja”.

Tuula on jo vuosia toiminut Helsingin Tuomasyhteisössä koulutettuna rukousavustajana ja ehtoollisten jakajana pappien apuna. Tuomas-yhteistö ”antaa hänelle seurakuntayhteyden, missä saa toimia yhdessä toisten seurakuntalaisten kanssa”. Tuomasyhteisö järjestää vapaaehtoisten maallikkojen ja pappien voimin kaikille avointa hengellisesti avaraa Tuomasmessua – jumalanpalvelusta, jossa on tilaa rukoukselle ja jossa iloinen musiikki tukee messuväen laulua. Yhteisön tavoitteena on verkottua aktiivisesti messuvieraiden sekä eri yhteisöjen kanssa ja toimia hyvänä esimerkkinä hengellisestä toimintakulttuurista, jossa ihminen tulee kuulluksi.

Usko onkin Tuulalle voimavara, promoottori, jonka avulla aina nousee”. Masennus ei pääse iskemään. Raamatun lukukin auttaa.

Ja laulaminen! Siihen on tarjoutunut mahdollisuus Töölön seurakunnassa Gospelia kaikille Mass Choir Gospel kuorossa, jossa Tuula on uskaltautunut myös esiintymään. ”Meitä on siinä eritasoisia laulajia, jotka vain haluamme laulaa. Muita vaatimuksia tai testejä kuorossa laulamiselle meille ei ole ollut.Kuoro kokoaa riveihinsä kaikki gospelista ja rytmistä innostuneet laulajat untuvikoista konkareihin. Gospellauluun, rytmiin ja liikkeeseen tutustutaan pilke silmäkulmassa.

Toivomme Tuulan Suuntana100 Onnistumistarinan rohkaisevan lukijoita
ponnistelemaan kohti visioitaan, lähtemään mukaan yhteisölliseen toimintaan
ja saamaan voimaa toisten auttamisesta ja henkisyydestä,
joka Tuulalle merkitsee vahvaa uskoa Jumalaan.
Työntekemistä voi jatkaa eläkkeellä tai aloittaa vaikka uuden yritystoiminnan.

Kiitämme esimerkistäsi!

Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin

Kannatti tarttua hetkeen, lähteä muuttoavuksi lähes tuntemattomalle ihmiselle.
Sain upean ihmisen ystäväksi.

Terttu Häkkilä

Linkit:

Tmi Pro-Sovi – Oikeudellista neuvonantoa https://www.pro-sovi.fi/

Itä-Suomen yliopisto https://www.uef.fi/etusivu

Tuomasyhteisö ry https://www.tuomasmessu.fi/tuomasyhteiso/tuomasyhteiso-ry/

Töölön seurakunta https://www.seurakuntatoolo.fi/, https://www.seurakuntatoolo.fi/musiikki

Gospelia kaikille Mass Choir Gospel -kuoro https://www.gospelhelsinki.fi/gospeliakaikille/

Helsinki Gospel-kuoro https://www.gospelhelsinki.fi/

Kirjoitukset lajiteltuna