hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives

 

Petteri Hietamies_DSC_1283

Petteri Hietamies

Ritva Hietamies

Ritva Hietamies

Petteri Hietamies kutsui minut kotiinsa kun sovimme haastattelu-paikkaa. Tarkoitus oli haastatella Petteriä hänen intohimostaan laulamiseen. Heti sisälle astuttuani huomasin tulleeni kahden taiteilijan kotiin. Seinät olivat täynnä Petteri Hietamiehen vaimon Ritvan maalaamia tauluja. Petterillä oli oma musiikkihuone täynnä erilaisia soittolaitteita ja vahvistimia. Tunnelma kauniissa kodissa oli iloinen ja tasapainoinen.

Ennen muuttoa Lahteen he kokeilivat elämistä Espanjassa Aurinkorannikolla. Kahdeksan vuoden jälkeen tuli kyllästyminen ja aika luopua asunnosta. Espanjan aika oli kuitenkin molemmille merkityksellistä. Ritvan taideharrastus sai uutta vauhtia. Paloa maalaamiseen riittää edelleen. Viime vuona töitä oli esillä neljässä näyttelyssä.

Petterin viihdyttäjän ura alkoi toteutua, kun suomalaisten illanviettoihin löydettiin mainio laulaja, tarinankertoja ja laulattaja. Nyt pariskunta vaihtaa mieluummin paikkaa ja vuokraa tarvittaessa loma-asunnon tarpeen mukaan. Kanarian ilmasto talvisin houkuttaa Espanjaa enemmän.

Matkailu on pariskunnalle energianlähde. Nyt he suosivat kaupunkilomia. Huhtikuussa Hietamiehet olivat Pariisissa ”hoitamassa parisuhdettaan”. Pariskunta on ollut yhdessä 19 vuotta. Molemmilla takana aiempi avioliitto. Puheista selviää, että he haluavat ja osaavat panostaa ja hoitaa suhdettaan ehkä kokemuksistaan viisastuneita jo ennakoivasti. ”On hyvä käyttää osa ajastaan itsensä kehittämiseen ja elämän laadun parantamiseen”, painottaa Petteri.

Kesäkuun alussa he osallistuivat Seurankuntaopiston ja Parempi avioliitto ry:n avioliittotapahtumaan Järvenpäässä. Siellä 200 samanhenkistä ihmistä kokoontui viikonlopuksi keskustelemaan ja pohdiskelemaan parisuhteeseen liittyviä asioita. Tällaisia tilaisuuksia Hietamiehet suosittelevat kaikille pariskunnille. ”Avioliittoon liittyy inhimillisiä yleisiä piirteitä, joiden tunnistamiseen saa apua vertaiskeskusteluista ja työstämisestä pienryhmissä. Vanhat asiat pitää puhua pois. Keskinäistä kommunikaatiota voi aina parantaa.”

Tutustun Hietamiehiltä saamaani avioliittotapahtuman esitteeseen. Siinä kerrotaan, että viikonlopun aikana harjoitellaan rakentavaa vuorovaikutusta, tunteiden ilmaisemista, erilaisten tarpeiden täyttämistä sekä anteeksiantamista. Puolisoa opitaan tuntemaan paremmin. Rakkaus syvenee ja läheisyys kasvaa. Ohjelmasta löytyy kiinnostavia aihepiirejä

  • Elämä avioliitossa – tärkeysjärjestys ja rakkauden lajit

  • Puhumisen ja kuuntelemisen taito: tunteiden jakaminen

  • Anteeksiannolla eteenpäin

  • Seksi ja muut suhdetarpeet

Onpa hyvin valittuja keskustelu- ja luentoaiheita. Ja ammattilaiset ohjaamassa! Seminaarimaksu on ilman majoitus- tai muita kustannuksia 195 euroa/pari. Pistetäänpä harkintaan! Aina on varaa parantaa ja kehittyä ihmisenä ja suhteissa toisiin. Joskus vapaisiin vuosiin siirtyminen ja siihen liittyvät elämän muutokset voi tuoda parisuhteeseen ihan akuuttejakin ongelmia, joiden selvittämiseen tällaiset seminaarit ja kurssit sopivat erinomaisesti.

Kurjet_taulu_Ritva Hietamies_DSC_1290

Ritva Hietamiehen maalaus Kurjet

Hietamiehet toteavat olevansa aina yhdessä. Yhdessä he ovat toteuttaneet konsertti/taidetapahtumia osana Lahden sairaaloiden ystäväpalveluprojektia. Yhdessä he menevät Petterin laulukeikoille palvelutaloihin, kirkkoihin, sairaaloihin ja tilaustapahtumiin. Yhdessä he hoitavat terveyttään. Vyöhyketerapeuttinakin toimivalle Ritvalle terveysasioihin perehtyminen on luontevaa. Pariskunta on tehnyt terveysremontin Petterin sydänoperaation jälkeen. Nyt terveysasiat ovat hyvällä mallilla. Puheen painikkeeksi otamme maistiaiset keittiön ikkunalaudalla olevasta yrttiruukusta.

Tässä kodissa oli ihana vierailla. Tapasin kaksi luovaa taiteilijaa, jotka elävät yhdessä ja panostavat itsensä ja elämänlaadun parantamiseen. Sain nähdä Ritva Hietamiehen vaikuttavia maalauksia ja tunnelmoida Petteri Hietamiehen laulun lumoissa. Lähdin jatkamaan matkaani onnellisena ja kiitollisena.

Petteri Hietamiehen tavoitat Facebookin kautta, sähköpostilla perttihietamies(at)hotmail.com
tai puhelimella numerosta 0400433113. Ota yhteyttä!
Osta levyjä tai tilaa tämä taitava ja monipuolinen laulaja, tarinankertoja ja laulattaja
keikalle häihin, perhejuhliin tai yrityksesi tai yhteisösi tilaisuuksiin.

Ritva Hietamiehen tauluista kiinnostuneet voivat jättää viestin numeroon 040 596 9671

Kuvat Terttu Häkkilä

Linkit:
http://parempiavioliitto.fi/

ARVOSTAMME PALAUTETTASI TÄSTÄ KIRJOITUKSESTA!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Kirjoitukset lajiteltuna