hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives

Osallistuin Hämeenlinnan Liikuntahalliorganisaation järjestämään kävelytestiin Kaurialan urheilukentällä. Testiin osallistujia oli neljä. Ikähaarukka oli 60-85 vuotta.

Lähdimme ohjeen mukaan kulkemaan kenttää ympäri tavoitteena kävellä kilometrin matka niin nopeasti kuin mahdollista. Jäin porukasta, joka oli minua selvästi iäkkäämpää, heti alkumetreillä. Kävelyajaksi tuli 9:35, joka riitti kuitenkin 3-kuntoluokkaan eli tulos oli ikäryhmässäni 60-69 vuotta keskimääräistä parempi tulos.

Muut osallistujat saivat huipputulokset ja kaikki ylsivät reippaasti 3-kuntoluokkaan. Peränpitäjänä huomioin, että heillä oli rento tyyli, pitempi askel eikä huolta ylipainosta. Ilmeisesti kävelyä innokkaasti harrastaneet halusivat mittauttaa kuntonsa. Ihailtavaa oli seurata näitä hyväkuntoisia ikäihmisiä!

Mittaaminen onkin palkitsevaa sekä kunnon että kehityksen todentamiseen. Olin itsekin erittäin tyytyväinen hyvään tulokseen. Suuntana100 moton mukaan astmaatikkona mennään niin hyvin kuin suinkin. Kisaa on hyvä käydä itsensä kanssa.

Rohkaisenkin menemään urheilukentälle ja vaikka ihan vaihtelun vuoksi tekemään tämän testin, johon ei tarvita kuin ajanottoon sopiva kello. Älypuhelimen ajastin sopii mainiosti tähän tarkoitukseen. Porukassa testiin tulee lisäintoa ja yhdessä tekeminen on mukavaa.

Tämän taulukon avulla tulosten tulkinta on helppoa!

Kävelytestitaulukko

Lisätietoa eri testausvaihtoehdoista ja kävelyn hyvinvointivaikutuksista

http://www.ukkinstituutti.fi/tietoa_terveysliikunnasta/liikunnan_vaikutukset/kestavyyskunto

Kirjoitukset lajiteltuna