hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Archives

Gunilla Ilmonen_web_DSC_3522Gunilla Ilmonen on reissunainen sanan varsinaisessa merkityksessä. Hän on reissannut koko ikänsä. Lapsena hänet ”pakotettiin” vanhempien kanssa automatkoille kiertämään pohjoismaita. Matkailu ei silloin maistunut, mutta siemen taisi jäädä itämään. Koko aikuisikänsä Gunilla on matkaillut ahkerasti Suomessa ja ulkomailla. Työssäoloaikana lomat ja viikonloput menivät reissussa joko karavaanarina tai ulkomailla. Kuusi vuotta sitten Gunilla jäi eläkkeelle ja siitä lähtien matkustusinto on yltynyt entisestään.

Ryhmämatkat suosiossa

Gunilla on ryhmämatkojen suurkuluttaja. Lahtelainen Matkapalvelu Liisa Hietala Oy on hänen luottomatkan-järjestäjä. Gunilla osallistuu ahkerasti Liisan johtamille ja järjestämille teatteri-, konsertti- ja muille matkoille. Kylpylämatkat ovat hänen suosikkejaan. Huhtikuussa hän viettää Viron kylpylöissä 15 päivää. Keväällä on tulossa lisäksi Turkin kiertomatka.

Mukavia muistoja hänelle pulpahtaa mieleen ensimmäiseltä ulkomaanmatkalta Välimerellä risteillen ja  Rivieran kiertomatkalta puolentoista vuoden takaa. Romania oli mielenkiintoinen. Pilke silmäkulmassa hän tunnustaa olleensa myös Jari Sillanpään fanimatkalla Fuengirolassa. Siellä hän sai viettää päivän suosikkilaulajansa seurassa. Ihanaa!

Gunilla Ilmonen_pysäkillä_web_DSC_3518Ryhmämatkoista Gunillalla on pelkkää hyvää sanottavaa. Matkat ovat hyvin järjestettyjä, valmiita paketteja. Ohjelma on ajateltu valmiiksi. Kohteet ovat kiinnostavia. Ruokapaikat hyvin valittuja. Matkalle voi lähteä yksinkin. Porukka on kivaa. Tulee tuttuja ja ystäviäkin. Lähteminen ja matkustaminen on helppoa.

Sihteerin taidot käytössä yhdistystoiminnassa

Gunillalla olisi kyllä taitoa organisoida matkansa itsekin. Hän on työskennellyt sihteerinä 37 vuotta. Sihteerintaitojaan hän käyttää nyt mieluummin yhdistystoiminnassa toimimalla Nastolan sydänyhdityksen, Päijät-Hämeen Sydänpiirin ja Lahden Seudun Toimihenkilöt Pron ry:n veteraanijaoston sihteerinä. Yhdistyksissä hän tapaa säännöllisesti entisiä työtovereita ja muita tuttuja. Yhdistykset tekevät myös teatteriretkiä ja tutustumismatkoja.

Kielitaidostakaan omatoimimatkailu ei olisi kiinni. Gunillan äidinkieli on ruotsi. Hän osaa englantia ja espanjaa. Espanjan taito on karttunut matkoilla Espanjassa asuvan tyttären ja tämän perheen luokse. Espanjaan hän menee reittilennoilla!

Mieli virkistyy

Gunilla toteaa, että ”matkoilta saa mielen virkeyttä ja uusia kokemuksia”. Tutussa porukassa reissaaminen on ”kuin kotiin menisi”. Ihmiset ovat mukavia. Hän sanoo nyt olevansa ”vapaa kulkemaan”. ”Matkalle kannattaa ilman muuta lähteä”-

 

Jutun kirjoitti Suuntana100 ry:n toiminnanjohtaja Terttu Häkkilä.

Kirjoitukset lajiteltuna