hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin
Tapahtumat
  • Ei aikataulutettuja tapahtumia
Archives

Kokosimme tähän yhteenvetoa vuoden 2018 toteutuneista ja tulevista aktiviteeteista helpottamaan Sinua saamaan kokonaiskuvan sivustolla eri valikoissa julkaistuista asioista.

Suuri ilonaihe ja merkkipaalu yhdistykselle oli STEA:lta heinäkuussa saatu Pienavustus, jolla pystyimme rahoittamaan toiminnanjohtajalle uuden tämän päivän vaatimukset täyttävän tietokoneen, markkinointia ja muutamia aktiviteetteja syksylle. STEA:lle on tehty avustusanomus vuosien 2019-2021 toiminnan rahoittamisesta. Pidetään peukkuja, kun pää on saatu auki ja toimintamme todettu tuen arvoiseksi.

Kevään ja kesän suuri panostus oli Tarja Niskasen Muotitalon tarinan saattaminen nettisivustoksi tarjaniskanen.comTämä tarina kuten kaikki muutkin ovat merkityksellisiä niille, joista ne kirjoitetaan ja heidän lähipiirilleen sekä useimmiten myös yhteiskunnalle. Niin tämäkin Suomen naisten yrittäjyyttä, vientiä, vaateteollisuutta ja erityisesti osaamista ja luovuutta avaava tarina, jota kannattaa jakaa eteenpäin. Jatketaan tarinoiden kirjoittamista!

Koskettava kohtaaminen Pärnussa johti mahdollisuuteen saada kertoa Leho Raidin elämäntarina hänen selviytymisestään seesteisempiin vanhuusvuosiin Siperiassa vietettyjen lapsuusvuosien, työelämän ja vaimon perheelle palautuneen maatilan hoitamisen tuomien vaikeuksien jälkeen. Lehon kohtalotovereille Tallinnaan pystytetty Musta seinä -muistomerkki avattiin juuri jutun julkaisun aikoihin. Kohtaloista kertovat ovat harvassa – useimmat ovat kuolleet ja Virossa on näistä asioista ollut erittäin vaikea puhua. Sen takia tämä nimellä julkaistu tarina on erityisen arvokas.

Suuntana100 Onnistumistarinoita on tänä vuonna syntynyt kuusi! Kaikissa tarinoissa on aivan oma näkökulmansa. Aloita vaikka taiteilija Eila Pienimäen tarinasta!

Olimme mukana myös Suuntana100 Onnistujien Jukka Stoltin ja Sami YlämurronSeinähullut Seinällä -tempauksessa Hämeenlinnan Military Runissa. Sami Ylämurron Onnistumistarinaan pääset tästä.

Pärnun Suuntana100 Onnistujien aloitteesta on siellä käynnistetty Suuntana100 Onnistujien Vertaistapaamiset. Idea on niin mainio, että monistamme sitä ensin Hämeenlinnaan, jossa ensimmäinen kokoontuminen on 26.9. ja myöhemmin tänä vuonna Lahteen. Molemmisssa kaupungeissa on yli 10 Onnistujaa, joten saadaan kokoon sopivan kokoiset ryhmät. Vertaistapaamisiin ovat myös jäsenet tervetulleita! Toivomme myös Onnistujien vierailuja eri ryhmiin! Tarjoutuu mahdollisuus tavata upeita ihmisiä ja käydä rakentavia monipuolisia keskusteluja valituilla teemoilla myönteisyyden ilmapiirissä!

Vuoden teemoja ovat Aistit sekä Oppiminen. Aistit-teemalla toteutamme Hämeenlinnassa Suuntana100 Aistit Tapahtuman 4.10. Saaristen koululla. Tarkoitus olisi saada samalla idealla tilaisuus myös pääkaupunkiseudulle! Oppimis-teema on vielä hautumassa. Teemojen ympärille kootaan blogikirjoituksia ja haastatteluja.

Yhdistyksemme toiminnan laajentamiseksi ja suomalaisia eläkeläisiä tavoittaaksemmekokeilemme Pärnussa kylpyläasiakkaille ja Pärnun Suomi-seuran jäsenille kohdennettua Yhteislaulutilaisuutta 19.9. yhteistyössä Alex-Majan kanssa!STEAn avustus mahdollistaa myös maksullisen Facebook-markkinoinnin vapaita vuosia viettäville kohdekaupungeissamme eli Hämeenlinnassa, Lahdessa ja pääkaupunkiseudulla toteuttaviin tapahtumiin. Muuten käytämme sähköpostia ja ilmaisia vaihtoehtoja.

Syysaamu Kuva Terttu Häkkilä

Syysaamu Kuva Terttu Häkkilä

Puistossa Suuntana100 Postikortti Kuva Terttu Häkkilä

Puistossa Suuntana100 Postikortti Kuva Terttu Häkkilä

Varojen keräämistä varten olemme tilanneet kaksi uutta Suuntana100 Postikorttia, joita voit tilata 10 kpl (2 x 5) erissa jäsenille hintaan 10 euroa ja muille 20 euroa sis. postimaksun lähettämällä meille sähköpostissa nimesi ja osoitteesi ja maksamalla tilauksesi tilillemme FI4310323000551519 viitenumerolla 101006.Ilahduta ystäviäsi ja läheisiäsi oikealla kortilla ja syystervehdyksellä.

Suuntana100 Onnistujamme iki-ihana Vieno Zlobina täyttää 18.9. 99 vuotta! Olemme menossa onnittelemaan Vienoa Otepäähän!

Suuntana100 niin hyvin kuin suinkin – hyvinvointia ja elinvoimaa vapaisiin vuosiin

Syysterveisin

Suuntana100 ry
Terttu Häkkilä
Perustaja ja toiminnanjohtaja

Puh. +358 40 5597031

Sähköposti suuntana100@gmail.com

Lue sivuiltamme myös vanhojakin kirjoituksia, sillä asiat eivät ole ”hapantuneet”.

Tässä linkkejä Sinulle ja kopioitavaksi ja lähetettäväksi edelleen lähipiiriisi niille, joita asia saattaisi kiinnostaa!

Tarjaniskanen.com – Muotitalon tarina

Leho Raidin Onnistumistarina

Leho Raidin Onnistumistarina viron kielellä

Helsingin Sanomien kirjoitus Tallinnaan Viron kommunismin uhreille pystytetystä Musta seinä -muistomerkistä

Eila Pienimäen Suuntana100 Onnistumistarina

Sami Ylämurron koskettava Onnistumistarina 

Suuntana100 Onnistujien Jukka Stoltin ja Sami Ylämurron Seinähullut Seinällä -tempaus Military Runissa Hämeenlinnassa

Tiedote Suuntana100 Onnistujien Vertaistapaamisten käynnistämisestä

Kutsu Suuntana100 Aistit Tapahtumaan 4.10. kello 17-19 Hämeenlinnassa

Hienoa jos voit jakaa tämänEmail this to someoneShare on Facebook
Kerro sivustosta kavereillesi
Email this to someoneShare on Facebook
Kirjoitukset lajiteltuna